zaterdag 24 oktober 2009

Ins en outs van inserts

Misschien zouden we (Stef en ik) meedoen met de classicautoracebaanautorace bij Slipstream. De Sloter, die genoemd wordt op de goedgekeurde modellenlijst (ik herhaal niet hun woord homologatielijst omdat Brillie dan waarschijnlijk op tilt slaat bij het lezen van de letters h, o, m en o in deze volgorde) heb ik juist voorzien van mooie slot-it onderdeeltjes.

Scalextric GT40

Dus ben ik gisteravond een uurtje naar Stef gegaan om de Sloter te testen. En Stef op zijn beurt twijfelt over de inzet van een Sloter Lola of een Fly Porsche. We hebben ons nogmaals geërgerd aan de waardeloze site van Slipstream en vervolgens de regelementen nagelezen op de site van frankslot (http://www.frankslot.nl/N_frame.html?http://www.frankslot.nl/).

Scalextric GT40

De auto moet voorzien zijn van classic inserts (klassieke raceautovelgen) staat er te lezen. Tja, ik ben van mening dat een Maserati MC12 of een Ferrari F40 ook een klassieke auto is, laat staan dat ik verstand heb van klassieke inserts (we hebben het serieus over de velgen). Stef weet heel snel te melden dat slot-it geen klassieke inserts verkoopt, de Sloter (zie de eerste foto bij dit bericht) voldoet dus niet aan het reglement en gaat dat ook nooit doen!

Scalextric GT40

Een blik op mijn raceautootjessite en de goedgekeurdemodellenlijst van frankslot (ik gebruik ivm Brillie nog steeds dat andere woord niet!), een Ford GT40 (scalextric) voldoet ook!

Scalextric GT40

Daar heb ik er 2 van staan (de oranje auto, links op de foto is een Ford GT 2003, een toekomstige klassieker) en vanmiddag heb ik een poging gedaan de witzwarte met een rode balk nummer 59 te ontdoen van magneet en te voorzien van lood.

Scalextric GT40

Inserts hoeven niet, want de GT40 is al door de fabriek voorzien van klassieke velgen (zie hieronder op de foto, de linker auto heeft klassieke velgen, de auto rechts op de foto niet!).

Scalextric GT40

Dat verwijderen van de magneet is zo gebeurd, maar lood heb ik niet. Of dubbelzijdige tape. Dus heb ik met hotmelt een paar schroeven in de auto geplakt, met zeer matig resultaat op onze Ninco baan.

Scalextric GT40

Ik ben er nu klaar mee, deze classic race ga ik overslaan. Volgende keer beter. Dit keer zal ik niemand laten kijken naar mijn achterlichten, die van de GT40 vind ik trouwens ook heel mager. (de echte kenner ziet ook meteen dat de kap er niet goed op zit, de uitlaten zitten klem onder de kap).

Scalextric GT40

En ja, er staat nu een Slot-it classic een Ferrari 312 of Alfa op het wensenlijstje.

10 opmerkingen:

PorscheHarry zei

Je kan van mij een Slot It Ferrari 312PB lenen voor de race Frank. Bij deze geen excuses meer maar meedoen!

Firefighter zei

Ik sluit me bij PorscheHarry aan frank. Gewoon mee doen! Niet met die GT40, want die valt tijdens het racen uit elkaar. Heb je overwogen om de orginele velgen af te slijpen totdat ze in die mooie NSR velgen passen?

Sjoerd zei

Volgens mij gunnen ze je geen nieuwe auto's.

PorscheHarry zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Steffer zei

Frank, je geeft het te snel op. Neem nou het advies over van PH en neem die Ferrari, daar ga je hoge ogen mee gooien.

Enne,ik doe het maar met de 908, met SI meuk achterin. De inserts zitten er al in. Nu nog een SI 11t pignon bij Tipi wegkapen en er kan een NSR Shark in. Kan ik daar wat mee?
Even de sfeer proeven of ik nou achteraan rijd of niet...

FRANK103 zei

@Harold: je hebt een mailtje!

@Martin: de GT40 heeft het testrijden al niet overleefd. Voorwielophanging is afgebroken. De oude velgen slijpen zodat ze in de slot it velgen passen is niet mijn ding.

@Me: er staan er al zo'n 40, alleen geen classics volgens het lijstje.

@steffer: ik ga er voor, je hebt een mailtje van me ontvangen!

HenkG zei

Heb je de originele wielen van de sloter nog bewaard? Maak daar je eigen inserts van.

Het kan zoals hier (http://twenttrack.blogspot.com/2009/07/draaibank-voor-inserts.html) of hier (http://porscheharry.blogspot.com/2008/08/irritante-inserts.html) beschreven, maar met wat geduld en schuurpapier komt je ook een heel eind. Na het aanbrengen even een kwastje erover en klaar is kees.

Steffer zei

Frank, neem die GT40 eens mee, ben toch benieuwd of daar nog wat aan te doen is.

FRANK103 zei

@Henk: die heb ik nog, maar ik haak af bij het geduld gedeelte.

@Stef: die is zo ongeveer rijp voor de vuilnisbak

Steffer zei

Neem toch maar mee...