vrijdag 20 november 2009

Echt waar!!!!!

De kenners hadden het moeilijk met de laatste tizzun, Brillie wist zelfs niet te melden welke kleur de auto had! Het kenteken van deze auto is wel een probleem, ik kan het namelijk niet opvragen bij de RDW! Het is een Opel GT 1900, origineel in Nederland op kenteken gezet. Dan vroegen jullie je ongetwijfeld ook nog af of er nog aan de spoorbaan van neef Erik geknutseld was. Dat was er! De 8 losse trafo's (boosters) maakten zoveel kabaal dat Erik ze had vervangen door één zware trafo. Dan gaat de 18 volt wisselspanning via een delta kastje naar de spoorbaan, het delta kastje voegt digitale informatie voor de loks (of wissels) toe aan de spanning. Al snel bleek één kastje het niet te doen, dat betekende uiteraard weer een boel solderen, slopen en weer solderen zodat het al snel weer 23.00 was. Overigens ligt mijn lensdopje nog ergens langs de spoorbaan. Ik sluit af met de nieuwe tussenstand - Stand: Gait 9 (5 + 1 voor Porsche 928 en 3 voor Opel GT 1900), Me! 4, Steffer 3, Finger2 en Porscheharry 3 (2 + 1 voor Porsche 928), neven Erik en Richard 3 (2 voor Porsche 928 en 1 voor Opel GT) en Denisje, Arnaud (1 voor Opel GT), Jacko (1 voor Porsche 928) en lokkie (standaard 1 3railbonuspunt) 1 punt- en opnieuw een plaatje van een deel van een auto. De vraag is opnieuw: tizzun? (Brillie: blauw!!)

11 opmerkingen:

Anoniem zei

citroen sm

PorscheHarry zei

Citroën Maserati, geproduceerd 1970-1975.
Gerard, wat ben je weer belachelijk snel met je antwoord, word je door Frank getipt dat hij weer gaat plaatsen?
@Frank: Het kenteken van die Opel GT ruikt naar import, toch Californië dreaming? Wat zegt kenner John daarvan?

Sjoerd zei

Dat is niet eerlijk... het is gewoon een blauwe citroen SM uit 1973

Anoniem zei

Een echte-Johan-Cruiijff-auto! Supersnel als-tie geen last had van elektriek/hydrauliek/roest.

PorscheHarry zei

Johan had 'm geleased.

Finger2 zei

Citroen SM Sa Majesté Maserati type V6 C 114,

John zei

Harry heeft gelijk, de Opel GT is import. Die D serie is er in de jaren '90 gekomen voor ingevoerde klassiekers van voor 1-1-1973.
De SM is een mooie auto die de goede én slechte punten van Italiaans en Frans wist te verenigen. Afbranden door kortsluiting onder de motorkap voorkomt doorroesten, zeg maar. ;)

Renesmurf zei

Rood is altijd een mooie kleur, ook op een auto!

www.brillie.nl zei

Dat solderen wat julie doen, is dat nog met lood of zonder lood?

www.brillie.nl zei

Dat solderen wat julie doen, is dat nog met lood of zonder lood?

FRANK103 zei

@Brillie: ik zou het niet weten, ik ben geen scheikundige!