donderdag 17 december 2009

Het kerstspel

Dit is zo ongeveer de drukste periode van het jaar. Sinterklaas, verjaardag, kerst en oud en nieuw. Onderdeel van kerst is natuurlijk altijd het kerstspel van de school van het grut, afgelopen dinsdagavond in een lokaal clubgebouw (volgens Brillie, die hier wel genoemd wil worden). Wesley speelde dit jaar een rol in het kerstspel! Twee rollen! Hierboven als dienaar, direct hieronder als wolf en vervolgens weer als dienaar (3 rollen dan?). Jammer was natuurlijk dat het kerstspel op dezelfde avond gepland was als ons afdelingsuitje, wat ik ook dit jaar dus helaas gemist heb (je moet er iets voor over hebben, en het uitje was heel gezelling ondanks of dankzij mijn afwezigheid!). Neef Erik stond om 18.30 voor de deur (nee, we hebben hem wel binnen gelaten) zodat we tot 23.00 aan de spoorbaan hebben geknutseld. We (lees: Erik) hebben 2 wissels weer aan het werk gekregen, waarbij 1 wissels kortsluiting maakte en bij de andere wissel het schakelkastje defect bleek. De koppelhaak van de 86 (foto hieronder) afgesteld en de bergbaanhelling vastgezet. Wat ik woensdagmorgen heb afgemaakt en waar ik binnenkort foto's van ga laten zien. Hachelijk?

9 opmerkingen:

Erik zei

Je moet echt even de hekjes rechtzetten van die 86, neef! Op die foto ziet het er wel heel verwrongen uit....

Neef Erik

Sjoerd zei

Laat die kerstfoto's maar weg...

Renesmurf zei

Je kan maar op 1 plek tegelijkertijd zijn.
In een kerk kom ik nooit.

FRANK103 zei

@Erik: hekjes of trapleuningen?

@Me: veel meer zullen het er niet worden

@René: klopt (in bepaalde films, zoals in Harry Potter, kunnen ze wel tegelijkertijd op 2 plekken zijn. Ga maar kijken!) In een kerk kom ik alleen voor het grut.

www.brillie.nl zei

Heeft die trein van je al anti blokkeer systeem dat werkt op 500 Khz?

www.brillie.nl zei

Wordt de jeugd nu ook al aan een kruis gehangen?

Jacko zei

Fraaie header!

FRANK103 zei

@Brillie: ik ben niet zo technisch en begrijp de vraag dus niet, 500khz is een frequentie van? Overigens hebben modeltreintjes, om keurig op tijd te kunnen rijden, gewoon anti-slip banden.

En de jeugd wordt in deze periode inderdaad veel lastig gevallen met kruizen!

@Jacko: bedankt!

www.brillie.nl zei

Mmm, ik snap dat je dus zonder beveiliging rijdt... dat moet verboden worden...