woensdag 27 januari 2010

Dinsdagavondtreinen en woensdagmorgenfietsen

De fotocursus is afgelopen, de volgende classic race is in mei, tijd dus om het knutselen aan de spoorbaan weer op te pakken!

Woensdagmorgenfietsen

Knutselen bij Erik, waar, voor de liefhebbers dan, het buitenste onderste spoor aangesloten moest worden. Dat betekent dat de spanning van de 18 volt trafo via de booster loopt waar digitale informatie aan de stroom wordt toegevoegd.

Woensdagmorgenfietsen

De booster wordt vervolgens aangesloten op de zogenaamde 'bezetmelder' die op zijn beurt wordt aangesloten met een deel van de rails (een blok). Als er dan een stroomverbruiker in een blok staat wordt dat door de bezetmelding waargenomen en (volgens de planning 1e kwartaal 2020) aan de computer doorgegeven.

Woensdagmorgenfietsen

Mocht vóór 2020 de netspanning naar 240 volt gaan, dan wordt het 1e kwartaal 2030! Met succes aansdluiten van 4 blokken en 2 bezetmelders kostte ons de hele avond zodat ik niet eens de tijd heb gehad om een paar foto's te maken.

Woensdagmorgenfietsen

Ik ga dus direct door met de fietstocht van vanmorgen, de kenner ziet direct dat het geen ideaal fietsweer was voor de luie amateur.

Woensdagmorgenfietsen

Ik heb dus mijn vaste koffieadres gebeld om de koffie klaar te zetten en ben daar naartoe gefietst (ik heb dus wel gefietst!!).

Woensdagmorgenfietsen

Volgens het weerstation gaat er vandaag een boel neerslag vallen, dus heb ik de koffie en een lekkere koek naar binnen gewerkt en ben vervolgens weer huiswaarts gegaan.

Woensdagmorgenfietsen

Echte topsnelheden kon ik daarbij niet halen, geen Olympische Spelen voor mij dus dit jaar, door allerlei fietsende obstakels

Woensdagmorgenfietsen

en ook het passeren van de lokale spoorwegovergang dient met beleid

Woensdagmorgenfietsen

te gebeuren (ik ben immers geen sneeuwschuiver die zomaar op de rails kan gaan staan om te voorkomen dat AZ supporters een bezoek aan de AJAX Arena brengen.....).

Woensdagmorgenfietsen

Tuurlijk scoor ik bij de buurtsuper nog een gezonde lunch zodat ook dit verhaal toch weer een happy end heeft!

Woensdagmorgenfietsen

Netelig?

9 opmerkingen:

Gerard van Dongen zei

Ik zie vooral veel eten! En dat is prima ;-)

Sjoerd zei

Goh, en bij jullie ligt nog sneeuw...

FRANK103 zei

@Gerard: je hebt toch wel het sportieve lement ook gezien?

@Me: er ligt hier nog een boel sneeuw!

Renesmurf zei

Hier is het ook nog allemaal sneeuw! Nu zou het erg glad worden, ik hoop maar dat dat goed gaat allemaal.

Gert zei

Ik denk woensdag broodje worst dag. Ben nu wel een beetje teleurgesteld. Wat ligt er eigenlijk voor vlees op?

Anoniem zei

Lekker werkje hè bezetmelders aansluiten.
Ik heb er inmiddels een stuk of 25 aangesloten en moet er nog ongeveer 40.
Wel een strakke planning.

Firefighter zei

Wat is dat toch met die treinen? :D Komt er nu trouwens ook een kokoskoekenauto of zie je dit gewoon als een normaal tussendoortje?

www.brillie.nl zei

Altijd weer die kinderen voor je uit. Pff. Hier ligt trouwens al tijden gen sneeuw meer. Hoezo daar dan wel? Zijn het geen fotos van weken geleden?

FRANK103 zei

@René: het is hier nu 4 graden en het regent warm water, de sneeuw is nu bijna weg.

@Gert: dubbeldekkers van Unox. De kindertjes mogen kiezen of ze hamburgers willen of knakworsten. Vandaag dus hamburgers!

@Lokkie: het aansluiten is niet het vervelendste, dat is het onder een stoffige spoortafel boven je hoofd werken met te korte draadjes en slecht bereikbare kroonsteentjes

@Martin: mogelijk gaat de Mondriaan in de crofty en ga ik hem een nieuwe look geven, daarnaast is de roze koeken alfa in aanbouw, daarvan kan ik op dit moment nog niets laten zien!

@Brillie: het zijn foto's van vanmorgen. Na de lunch heb ik ze op de PC gezet en vervolgens op het blog.