donderdag 28 januari 2010

Over uitbreiding en de V200

Collega René, die hier trouwens niet genoemd wil worden, heeft besloten zijn al decennia lang deskundig op zolder opgeborgen spoorbaan te verkopen. Om zijn Märklin spoorbaan te verkopen aan de liefhebber. Aan mij dus! We hebben afgesproken de spoorbaan in delen over te doen, de rails moet bijvoorbeeld ook nog losgeschroefd worden, en de regelmatige bezoeker weet misschien nog dat begin deze maand ook al een stoomlok met bijbehorende klassieke wagons (de 125 jaar Märklin set) is aangekocht. Maar daar ga ik natuurlijk verder niets over zeggen nu, wie weet wie er allemaal meeleest..... Omdat de zolderspoorbaan in tegenstelling tot NS nooit klachten krijgt, altijd op tijd rijdt en in haar hele bestaan nog geen euro betaald heeft aan reizigers, zou de leek misschien tot de onzinnige conclusie kunnen komen dat een uitbreiding van het lokomotievenpark niet per se nodig is. Die is wel nodig. Helemaal omdat de bouwpakketversie van de V200 ook bij mij emoties oproept, van mijn naar het plafond te takelen spoorbaan waar incidenteel de V200 van mijn broer Rob, die hier trouwens ook niet genoemd wil worden, rondjes mocht rijden. Dat was ook een bouwpakket V200 die hij voor weinig van Ries (jaja, die wil hier niet genoemd worden) gekocht heeft, die op 16 jarige leeftijd zijn Märklin zooi verkocht heeft aan Rob om vervolgens een brommer te kopen die na een paar maanden (en wat vijlwerk aan de sproeier) slooprijp was. Ries heeft nog spijt van de verkoop van zijn Märklin trein, waar ik ook niets over zeg omdat René anders alsnog zijn V200 uit 1961, met originele verpakking en zelfs met de smeerkaart uit 1961, graag retour wil ontvangen. Goed, de zolderspoorbaan beschikt nu over een analoge V200. Had ik a; verteld dat ik het origineel in 1996 ook heb zien rijden?
ZLSM 221 april 1996 Pictures, Images and PhotosSommige berichten hier zijn gewoon niet netelig!

14 opmerkingen:

Sjoerd zei

Prachtig, die zat vroeger bij elk Marklin pakket geloof ik... Ik heb ook nog ergens een Marklinlocje, analoog en heel oud. Een stoomloc.

Renesmurf zei

Nooit iets verkopen waar je wijs mee bent, dat zou men al moeten leren op de kleuterschool.

www.brillie.nl zei

Een koopje dus. Want het stond al jaren stil. Neem ik aan?

Jacko zei

En van een oid vrouwtje geweest. Alleen zondags mee gereden. En op tijd meneertje! Op de minuut op tijd zeg ik u.

Wat een vreselijk verhaal weer Frank.

Suikermuis zei

PASOP! de doos hou je op z'n kop.
Alles valt er zo uit.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met deze prachtige aanwinst.
De V200 is de mooiste dieselloc die er gemaakt is.

Anoniem zei

prachtige lok
rob( die niet genoemd wil worden)

Firefighter zei

v200? Doet me denken aan een langeafstandsraket. Smeerkaart ken ik niet. Of bedoel je smeerkaas? In dat geval had je er wel een foto van kunnen maken.

FRANK103 zei

@Me: dit zou best wel eens een van de meest verkochte Marklin loks kunnen zijn! Naast de simpele stoomlokjes

@René: soms nemen mensen beslissingen waarvan ze achteraf spijt hebben, maar vaak ook niet!

@Brillie: volgens de verkoper al ruim 20 jaar.

@Jacko: je vergeet 'altijd binnen gestaan', wat waarschijnlijk ook klopt!

@Ronald Muis: ik heb eerst alles vastgeplakt en vervolgens vastgeschroefd.

@Lokkie: ik begrijp nog steeds niet dat ik het zo lang zonder heb moeten doen (wat niet helemaal waar is: ik heb een 221 en al diverse keren gekeken naar een V200)

@rob: is het dezelfde of heb je toch een andere uitvoering?

@Martin: jij kent duidelijk nog niet je klassiekers! De langeafstandsraket is een V2, en die smeerkaart daar heb ik een foto van gemaakt. Die kan je vergelijken met het onderhoudsboekje van een auto, waar de garage ook altijd stempels in zou kunnen zetten, of een kaartje aan het stuur wanneer de volgende keer de olie vervangen moet worden. En smeerkaas is hier sneller op dan ik er een foto van kan maken, en aangezien ik wel foto's heb van warme hamburgers wil dat heel wat zeggen!

Jacko zei

Frank103, de man die sneller fotografeert dan zijn grutto's kunnen eten.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Mag ook ik u feliciteren met uw nieuwe aanwinst? Ik proef uit uw verslag dat het een ding is dat u erg graag wilde hebben.
Ontroerde groeten,
De Drs.

FRANK103 zei

@Jacko: het is een gave, en voor mijn omgeving een opgave!

@drs:
beste drs, zoals u dit soort dingen verwoord is uniek, en dat ontroert mij dan ook weer! Ik hoop nog veel van uw opmerkingen hier op dit afschuwelijke blog te lezen!

Uw Frank103

Fulco zei

Tot mijn tevredenheid lees ik dat de Wurtenburger set nog steeds origineel is ;-)

Mooie V200 trouwens.

Groetjes Fulco

FRANK103 zei

@Fulco: dankzij de weersomstandigheden is die set nog origineel, maar binnenkort ga ik naar Harlaar.....