zondag 28 februari 2010

Het wagenpark

Het zijn drukke dagen, het grut is vrij van school (dat noemen ze vakantie!), er is weer voldoende leuke voetbal op TV (AZ heeft weer eens gewonnen!!) en ik heb zelfs vrijdagavond naar een Olympische skiwedstrijd gekeken (naar een zuinige, kniertige versie met 1 ski, waarin - begrijpelijk dus - een Hollandse dame meedeed). Vrijdagavond, dat was bij Remco in V. (het palingdorp), waar Remco een van de weinige niet-zangers is (hij heet dan ook geen Tuyp, Smit of Kwakman). Tussen het tafelvoetbal, de versnaperingen (ik heb heel bewust géén fototoestel meegenomen!) en de diverse onderdelen van de Olympische spelen door hebben we ook nog deel 2 van de Pink Panther reeks bekeken. Het viel ons trouwens op dat die pakjes van die skieënde dames niet zo flatteus zijn, de vormen komen er bepaald niet goed uit! En dat bij curling alleen vrouwen mee doen die niet meer in staat zijn (leeftijd en ook gewicht!) om te skieën of te schaatsen. Hoewel ik pas om 03.00 in bed lag stond ik zaterdagmorgen wel weer om 08.45 in het park om een partijtje te voetballen. Voor Gert: Joop, zwager René, Bas en Ton tegen Marco, René en mij. Ik wil hier alleen vertellen dat ik de winnende goal gemaakt hebben. Goed, toen stonden we 10-7 achter en ik schoot in eigen doel, maar dat is natuurlijk niet relevant! Dan moet het autootje van Madelon, die hier niet genoemd wil worden, eigenlijk vervangen worden door een recenter autootje. We zijn al een aantal weken op internet aan het speuren naar een passend model (80 pk, airco, 5 deuren, 3 gordels op de achterbank, 2007 of recenter, max. 30.000 km op de teller en er moet ook Ford Fiesta op staan). Afgelopen week hadden we er een gevonden, zaterdagmiddag hebben we om 13.00 een proerit gemaakt en om 13.30 een handtekening gezet. Zo snel kan dat gaan! Dan naar de zwemles, autoweek mee (je kan natuurlijk nooit genoeg over auto's lezen) en eenmaal thuis de lasagnaschotel maken voor bij de couscoussalade die het grut in ieder geval niet wilde proeven! Vakantie dus. Rustgevend. Gelukkig kan ik maandag weer naar kantoor....

12 opmerkingen:

BK-Racing zei

Nu nog een Mustang.

Sjoerd zei

Proficiat met de aankoop en veel plezier ermee.

Renesmurf zei

Het kan allemaal heel snel gaan, als je besluitvaardig bent en weet wat je wilt, en budget hebt.

FRANK103 zei

@BK: dan wel de cabrio!

@Me!: met de vorige fiesta heb ik maar 100 kilometer gereden, maar dit is gewoon een korte focus. Ik zal er wat meer mee rijden dus!

@René: klopt, het ging alleen nog om de kleur en de inruil van de oude auto.

Gert zei

Had mij gebeld. Mijn Fiesta voldoet bijna aan alle eisen. Geen 80 maar 60pk. ARKO aanwezig. 5 deuren, 3 gordels op achterbank, iets ouder 7 jaar om prezies te zijn en iets meer kilometers, een kleine 150000. Het is wel een diesel maar dat is toch geen probleem?

Suske. zei

mooie auto. veel rijplezier ermee.

www.brillie.nl zei

Vreemde nummerborden of ben je bang dat ze je vinden?

een vrouw zei

@Gert: en de kleur?

Gert zei

Heel mooi grijs maar de inhoud is toch veel belangrijker dan de buitenkant........

Jacko zei

Zo'n hoogontwikkelde vrouw en dan een Ford Fietstas....

FRANK103 zei

@Gert: op nummer 1 van de wensenlijst stonden 80 paarden. Die 60 wilde ze niet meer!

@Mrfranky: bedankt!

@Brillie: heel bang!

@Madelon: net of jij dat belangrijk vindt...

@Gert: een leuke buitenkant is ook niet verkeerd hoor!

@Jacko: zo heeft iedereen zijn / haar afwijkingen....

www.brillie.nl zei

De meeste vrouwen zijn tegenwoordig ook tweede hands, waarom dan een auto niet?