donderdag 3 juni 2010

Dinsdagavondtreinen bij Erik

Dinsdagavond niet knutselen aan de spoorbaan, woensdagmorgen niet fietsen, gaat dat wel goed?, vraagt u zich ongetwijfeld af! Het antwoord daar op is simpel. Eigenlijk kan ik het met één woord zeggen. Zonder omwegen. Soms kan je dingen ook met één woord zeggen. Nee, dat gaat niet goed! Ja, je kan dingen ook met 5 woorden zeggen, dat je iets met één woord kan zeggen sluit niet uit dat je het met meer zegt! Gelukkig was neef Erik bereid gisteravond een knutselsessie te organiseren, en wilde daar zelfs zijn nieuwe tandenborstel voor opofferen! (voor schoonmaakwerkzaamheden...) Om bij de koffie eens iets stevigers aan te kunnen bieden dan een bakker Joop koek heeft hij een frituur aangeschaft. Voor de kenners: neef Erik heeft het balkje voor de ogen, zelfs als hij (doet alsof) hij de gebruiksaanwijzing van de frituur bestudeerd. Neef Richard, te zien op de foto's hieronder, heeft meer vertrouwen in eigen balkjes of hulpmiddelen van Bakker Joop. Goed, nadat 5 wissels aangesloten waren bleek printplaat 3 defect en moesten 4 wissels opnieuw aangesloten worden. Dan moesten er ook nog 4 wissels op printplaat 2 aangesloten worden (ja, we zijn inderdaad niet van printplaat 1 naar 2, naar 3 en naar 4 gegaam, we hebben een frivole volgorde gevolgd!). Toen de draadjes van de laatste wissel aan de beurt waren om verlengd te worden besloot neef Richard een teveel aan tin van de soldeerbout te slaan. Hij deed dit zo lomp dat de soldeerbout finaal in tweeën brak. Mocht je een soldeerbout opzettelijk willen slopen dan lukt het je niet om deze zo in 2 delen te breken, zelfs niet als je met je volle gewicht op het ding gaat staan! Volgende keer moet er nog één wissel aangesloten worden. En van wissel 13 moeten de draden omgedraaid worden. En zetten we neef Richard aan het vliegtuig, zodat hij de spoorbaan hopelijk met rust laat. Het is hachelijk!

4 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik krijg langzaam het idee dat jullie alleen maar sleutelen i.p.v. rijden...

FRANK103 zei

@Me: het rijden bestaat vooral uit testrijden, waarvan ik niet echt leuke foto's kan maken. Maar een filmpje kan natuurlijk wel! Volgende keer!

Renesmurf zei

Ja, ik wilde al zeggen, dat sleutelen is vast ook beter vast te leggen dan de spelen zelf, want dan ben je daar maar druk mee!

www.brillie.nl zei

Ik zie dat jullie nog steeds niet aan de EMC wetten voldoen. Hachelijke zaak. Immers de verzekering vergoed niets.