zondag 20 juni 2010

Vaderdag


Het is/was vandaag vaderdag, dus zat er op een afschuwelijk vroeg tijdstip al 2 stuks grut op mijn bed, onder het gezang van een afschuwelijk deuntje. Grut 3, wereldberoemd door de al meer dan 300 keer bekeken zelfmade Mika-clip, wilde uitslapen, maar dat kon ze mooi vergeten, het is vaderdag! En dus waren er kadootjes! Er waren diverse knutselwerken van school, en andere kadootjes waar het natuurlijk niet aan te zien is dat we nogal veel papier in huis hebben en dat ze recent naar de boekenmarkt op de Zaanse Schans geweest zijn. Een stripalbum van Tom Poes, een boekje over het jaar 1965 (ik weet niet hoe ze aan dat jaartal komen), een boekje over treinen met een bijbehorende originele brief uit 1964 van de directie van de NS. En een grote doos, wat zou daar in zitten? Een nieuwe spiegelreflex of een Marklin 110 met ronde roosters? Het bleek een mummiepak te zijn! Maatje XXL, niet dat ik die nodig heb! Gelukkig was er een heerlijk broodje kip-kerrie bij het ontbijt en dus een happy end.... Hachelijk?

8 opmerkingen:

Suske. zei

zon broodje kip-kerrie mogen ze mij ook steeds voorschotelen.

www.brillie.nl zei

Lekekr broodje, dat wel.

Sjoerd zei

Vaders, die moeten ze afschaffen...

Jacko zei

Ik las : "Tom Poes in zwart leer"

Penibel niet?

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
Mijn vrouw en echtgenote - die hier vooralsnog onbekend wenst te blijven - vond dat mummiepak wel goed gevonden. Mocht het niet passen, dan kunt u het nog altijd verknippen tot van die kleinere rolletjes (die hier trouwens niet met naam en toenaam vernoemd mogen worden). U begrijpt wel wat ik bedoel.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

www.brillie.nl zei

Bent u van 65? Of is u 65?

Renesmurf zei

Zo, je leek wel jarig, gefeliciteerd daarmee!

FRANK103 zei

@Suske: er gaat niets boven kip-kerrie!

@brillie: heerlijk!

@me: zonder vaders geen kinderen!

@jacko: soort van wishful thinking? Tom Poes is volgens mij meer van het (katten)bont!

@drs: de gulle geefster dacht dat ik die kleine rolletjes niet zou passen, vandaar maat XXL. U begrijpt vast dat ze de komende weken geen zakgeld van me krijgt!

@brillie: daar doe ik geen uitspraken over, maar je begeeft je op glad ijs!

@rené: inderdaad, ik ben een voorstander van vaderdag!