woensdag 4 augustus 2010

Naar Parijs

Als laatste bericht in deze slaapverwekkende serie over onze vakantie, vertel ik jullie over het dagje naar Parijs. We zouden per trein gaan van Provins naar Gare d'Est (station voor treinen richting het oosten dus). Aangekomen op station Provins bleek de spoorlijn naar Longueville opgebroken te zijn, de trein van 08.45 reed niet (er reden helemaal geen treinen meer) en de vervangende bus reed net voor onze neus weg (08.35). Snel weer de auto in, tomtom aan (het spoorwegmuseum in Longueville stond nog bij de favorieten) en naar Longueville, waar de trein om 09.04 zou vertrekken. Precies om 09.02 parkeerde ik de auto bij station Longueville, rennen naar de trein die we dus net hebben gehaald (met als gevolg: geen foto's). Comfortabel maar met een slakkegang zoeft de trein dan naar Parijs, waar we om 10.10 aankwamen. Een deel van het gezin 103 ging naar de Champs Elyssees, voor koopjes en de Disney store, ik ging met het kleinste grut naar de Notre Dame (naast de dom van Keulen en het Vaticaan een van de beroemdste kerkgebouwen). Dan met de metro naar de Eifeltoren, waarbij ik natuurlijk jullie wil laten zien dat deze 'modelletje Chicago' gedeeltelijk boven de grond gaat. De Eifeltoren is natuurlijk top, de enorm lange rij om in de toren te komen niet. Via Trocadero (een paleis?) naar de Arc de Triomphe. Volgende stop is metrostation Pigalle, 14.00, waar de rest van de familie al staat te wachten. Pigalle is aan de voet van Montmartre, bekend van de place du tetre (schildersplein) en de Basiliek van de Sacre Couer. Nadat we de koepel hebben beklommen van deze basiliek begint het te regenen, zeg maar te plenzen. De trein naar Provins (feitelijk tot Longueville dus) vertrekt 1 minuut nadat we op gare d'est aankomen, in Longueville valt zoveel regen dat traverse onder het spoor door gewoon een piscine (Frans zwembad) is geworden. Foto's van gare d'est en Longueville zijn dus letterlijk in het water gevallen! Volgend jaar ga ik weer voor een zonvakantie!

9 opmerkingen:

Suske. zei

beetje valse start, maar jullie zijn er toch geraakt.
Sneu van het weer, maar jullie hebben toch veel kunnen zien en bezoeken.

Anoniem zei

Foto's zien er weer goed uit. Het weer was misschien wat minder, maar Parijs en Disney is altijd leuk toch! Dat je tijdens je vakantie ook met je weblog bezig bent, hachelijk! Ga inderdaad volgend jaar gewoon naar Zuid-Frankrijk, altijd mooi weer!
Harry.

Sjoerd zei

Parijs in een dag... ik heb er weken over gedaan en ben een paar keer terug geweest. niets is mooier dan een boottocht over de Seine, met een heerlijk etentje aan boord, een goed glas wijn, en ik geloof ik ga weer terug.

www.brillie.nl zei

Dat meisje heeft een kunstgebitje nodig... nu al?

FRANK103 zei

@suske: Johan C. zei ooit: elk voordeel hep zijn nadeel


ehh

elk nadeel hep zijn voordeel!

@Harry: zuid-frankrijk behoort volgend jaar zeker tot de mogelijkheden!

@sjoerd: Ja, ik had ook nog graag naar het gare du nord (eurostar) en naar het gare de lyon gegaan, maar er was helaas geen tijd genoeg!

@brillie: dr nieuwe gebit komt eraan, die beugeltandarts moet nog 5 jaar wachten!

Gerard van Dongen zei

Blijft toch een geweldige stad!

Ad zei

Hé Frank,

Hachelijk mooie treinen hebben ze in Frankrijk hè? leuke reportage. Mooie foto's

FRANK103 zei

@gerard: iets voor een digirelax uitje?

@ad: TGV en ICE zijn heel fraai, verder ben ik er niet kapot van, ik vind DB, OBB en Zwitsers meer aansprekend.

Boccone Claire zei

Très belles photos de nôtre capitale!!
Amitiés de France:CLAIRE