donderdag 19 augustus 2010

SAIL 2010

Ik had gisteravond met voetballen iets verrekt, en dat was verrekt vervelend, want fietsen of lopen ging vandaag dus niet! Er zat niets anders op dan naar kantoor te gaan, waarbij ik ernstig langer deed over de fietstocht van normaal 5 minuten en de wandeling van station naar werkplek. Het halen van koffie kostte ook meer moeite dan normaal, zodat best wel gesproken kon worden van een inspannende werkdag! Een bezoekje morgen aan Amsterdam, om de Krusenstern en de Sedov van dichtbij te bekijken, zie ik op dit moment ook niet zitten (dan moet ik 5 kilometer lopen), zodat er nu alleen het op de foto zetten van de vertrekkende schepen, komende maandag, op de kalender staat. Tuurlijk val ik jullie dan maar lastig met foto's van gisteren, van de Amerigo Vespucci (hierboven). En jullie vroegen je een paar berichten terug af wie er nu een hondekop heeft? Helaas kan ik hier geen politicus noemen, want dit blog kent zo zijn/haar grenzen! Materiaal 1954 (hierboven) wordt hondekop genoemd, materiaal 1964 (hieronder) heeft een best wel duidelijk bollere neus die de machinist moet beschermen bij een aanrijding, maar was er geen Mat'54 geweest dan had wellicht het Mat'64 dan naam hondekop gekregen. De slt (hieronder rechts op de foto) is misschien niet fraai, maar heeft in ieder geval géén hondkop. Of het moet een platgeslagen exemplaar zijn!Hachelijk?

4 opmerkingen:

Sjoerd zei

Bedankt voor je antwoord. Now I see

Renesmurf zei

Ik vind die auto het allermooist, die springt er echt tussenuit, waarschijnlijk vanwege die deur.

Suske. zei

een gele trein ?
Moet kunnen.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Sail 2010 is hier ook gepasseerd. Ik moet wel zeggen dat de foto's die u publiceert van een bloedstollende kwaliteit zijn. Ja, 't is echt waar. U kunt het beter dan ik.
De gele hondekop uit 1954 deed mijn hart wel een beetje sneller kloppen, moet ik zeggen. 1954 is namelijk mijn geboortejaar (Dien Bien Phu - de eerste Starfighter - de atoomduikboot De Nautilus en meer van die hachelijke zaken).
En ik was in het kader van de actie 'Tissun' al op zoek naar de naam en de herkomst van dat autootje, maar ik heb het ondertussen alweer opgegeven.
Hoe zit het trouwens met het waterpeil in uw contreien? Als het onrustbarend wordt, geef een seintje.
De Drs.