zaterdag 21 augustus 2010

SAIL 2010 in Amsterdam

De blessure was vandaag al weer aardig weg, en met een nautisch gebeuren op een 30 kilometer afstand (er zijn bezoekers van dit blog die gewoon op de fiets zouden springen) kan ik dan niet thuis blijven! (hieronder de Krusenstern) Dus stonden Lisanne en ik om ongeveer 08.30 op het station en waren we al om 09.00 op Amsterdam CS. (hieronder de Sedov) Station uit aan de achterkant en dan richting de Amsterdam Passenger Terminal. (hieronder de Mir) Er liep al aardig wat volk die kant op, maar druk was het nog niet. De grote Tall ships kon je pas om 10.00 bekijken, de bemanning (boven: Krusenstern, hieronder de Mir) bekijkt de vroege bezoekers. Om 09.30 stonden we al op de Stad Amsterdam en om 10.00 op de Mir. (Hierboven: de moderne communicatiesystemen van de Mir) We bezoeken een replica van een schip uit Kampen (hierboven en hieronder de Dar Mlodziezy)en dan lopen we richting Amerigo Vespucci. (hieronder de Sorlandet) Het begint merkbaar drukker te worden, de Gotheburg slaan we dus maar over! Bij het schip uit Oman (Shabab Oman, hieronder) staat geen wachtrij, dat vinden we zo sneu voor de vriendelijke zeelieden dat we wel even gaan kijken. (hieronder de Amerigo Vespucci) De rij bij de Amerigo Vespucci is Lisanne te lang (maar was korten dan in IJmuiden), bij de duikboot Walrus heeft men een ingewikkeld systeem met kaartjes bedacht, die slaan we dus ook over, (hieronder de Damaruci uit Indonesië) dan naar de HMS Tromp! Dat is eigenlijk een heel lelijk schip en dat ene kanonnetje op de voorplecht is een beetje een zielig gezicht. Verborgen zit een raketlanceersysteem en nog meer raketlanceerbuizen. De pont naar Amsterdam Noord (verplichte looproute) is een drama en (hieronder de Damaruci) in Noord is ook niet veel te zien. De pont van Noord naar CS is beter, rustiger en geeft een mooier zicht op de SAIL. Dan naar huis, waarbij Lisanne graag nog een Starbucks met me wil drinken. En rijdt er dan ook nog geheel onverwacht een stoomlok voorbij! SAIL was weer top!

7 opmerkingen:

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Ik zeg dit eigenlijk niet graag, omdat het gevaar bestaat dat u er mij van zult beschuldigen een ouwe snoeper te zijn, maar die vrouwelijke zeedame van het vrouwelijk geslacht lacht wel bijzonder charmant naar de lens. Ik probeerde nog de naam op haar schouderstukken te lezen, maar dat lukte niet zo goed. Ik denk dat het in het Russisch was. Vrouwen in uniform, ik blijf ze onweerstaanbaar vinden. Die Russische mannen daarentegen... Die stonden ook niet op de eerste rij toen de knappe gezichten werden uitgereikt.
Een groet,
De Drs.

Sjoerd zei

Je hebt een mooie serie foto's gemaakt.Vooral die stoomloc springt er gewoon uit...

www.brillie.nl zei

Gelukkig toch nog een trein te zien. Jammer genoeg geen Porsche.

FRANK103 zei

@drs: het was zeker een vriendelijke dame en te zien op de Mir. Ik heb haar geen telefoonnummer gevraagd, zo goed is mijn Russisch niet!

@Sjoerd: die stoomlok haalt het niveau van de berichten hier gewoon omhoog!

@Brillie: nee, Porsches en Opels etc, die zie je overal!

Renesmurf zei

De Stad Amsterdam is vorig jaar door de VPRO gebruikt, een machtig mooi schip!

Anoniem zei

Jammer, dat je alleen de achterkant van de loc hebt gefotografeerd.

FRANK103 zei

@Rene: inderdaad, het programma over de beagle!

@lokkie: tja, ik wist pas dat deze lok eraan kwam toen hij vlak voor sloterdijk floot, dan heb je maar een paar tellen om te reageren, en zoals je misschien weet staan er storend veel betonnen palen in sloterdijk! Ik zal de 2 andere foto's misschien ooit plaatsen...