zaterdag 8 januari 2011

Met Marco naar Houten

Zwager Marco, die hier trouwens niet genoemd wil worden tenzij je op zoek bent naar een nieuwe of vrijwel nieuwe automobiel van een degelijk Duits merk, had me gevraagd zijn modelspoorcollectie eens te komen bekijken.


Nu vragen jullie je natuurlijk direct af, houden het bijna niet droog, is die collectie zo bijzonder dan? Laat ik het diplomatiek zeggen, het is een collectie die je in Nederland niet vaak zult zien. Laat ik er niet langer omheen draaien, laat ik het nu maar zeggen. Marco verzamelt Deutsche Reichsbahn uit de DDR tijd. Voor de jeugdigen onder de bezoekers van dit blog: het in 1945 aan de Sovjet Unie toegewezen deel van Duitsland, de Duitse Democratische Republiek.En inderdaad, vroeger toen er nog lieden waren die dachten dat communisme toekomst had, vormden (Wit) Rusland en een groot aantal ander landen daar in die buurt de Sovjet Unie, inmiddels ook voltooid verleden tijd! Die lokjes en wagonnetjes zijn dan ook veelal van (voormalig) Oost-Duitse merken, als Schicht, Brawa, Gutzold, Piko etc.Omdat vandaag ook de treintjesbeurs in Houten was, zijn we daar ook even gaan kijken, Marco heeft een wagonlading Oostduitse rijtuigen gescoord, ik heb eigenlijk niets gekocht.Na al die verleiding en koopjes had Jacqueline een heerlijk gebakken ei klaar staan met een bijbehorende Nespresso!

Dan moet er uiteraard gereden worden,de aankopen moeten op Oosduitse wijze nauwkeurig (en hardhandig) worden getest.Dat dit hachelijk is spreekt voor zich!Had ik dan niets gekocht? Jawel, een noodrem! Nu nog een nooduitgang!Penibel? 

5 opmerkingen:

Renesmurf zei

Als iemand niet genoemd wil worden, doe dat dan ook niet.

Gert zei

De noodrem wordt de ultieme power off knop voor als het fout gaat op de baan?

FRANK103 zei

@rene: als het geen vpro poep en plashumor is, dan is het niet goed?

@gert: ik moet kijken of dat technisch mogelijk is, maar zoiets moet het wel worden!

Sjoerd zei

Ach, laagspanning en een relais ertussen moet voldoende zijn als noodrem. Toch reden er in de DDR best wel unieke treinen rond. Heel veel lokale banen.

www.brillie.nl zei

Zo, je sloopt dus ook nog treinen. Dat is niet zo mooi.