zondag 20 maart 2011

Meer voetbal tijdens de blogstilte

Weer een voetbalverslagje met bijbehorende plaatjes. Dat begint natuurlijk met de voorbereiding (Zack en Cody op het Disney kanaal).

De Nikon 70-300 G VR was zaterdag niet op voorraad bij de plaatselijke detailhandel, dus ik was weer op pad met de compact. Die ook makkelijker te gebruiken is als je zowel schrijvend fotograaf en grensrechter bent, maar dat terzijde. (zie hieronder een zelfportret)

Het verslag:

S D5 - F D7 5 - 2

De opgaande lijn van afgelopen weken voorspelde niet veel fortuinlijks voor tegenstander Fortuna, de D5 is namelijk op dreef! Vanmiddag was het heerlijk zonnig, en met een zacht briesje in de rug werd er de eerste helft vrijwel alleen op de helft van Fortuna gevoetbald.

Toen na een bal van Tom op de paal en een misser van Wesley het publiek in grote getalen begon te roepen om de oma van Ali (Ali is een speler van HS, die vorige week beweerde dat zijn oma de kansen die S kreeg wel zou afmaken) begrepen de spelers van de D5 dat het publiek het niet meer pikt! Cruijff zei ooit: als S geen doelpunten maakt gaat de tegenstander dat doen! Gelukkig maakt Dave dan direct een mooie actie af met een hard schot op de goal van F. 1–0, de D5 staat voor! Een paar minuten later schiet Jordy richting de goal van F die door Dante zeer fraai wordt ingekopt. De stand is 2 -0 en Dante wordt nog eens uitgelegd dat hij géén groen hesje heeft gekregen en dat hij niet bij S hoort. Een nieuwe snelle counter over rechts en Wesley schiet de bal via binnenkant paal in de goal van Fortuna. Het is 3 – 0 en in een uitgelaten stemming gaat de D5 de pauze in.

De tweede helft heeft de D5 de wind, eigenlijk nog steeds een briesje, tegen. De in de pauze berekende 6 – 0 overwinning komt al snel in gevaar als Fortuna een doelpunt maakt. Het is 3 – 1 en Fortuna dringt aan! Een snelle tegenaanval van de D5 wordt door Wesley met een fraai boogbal afgemaakt. Het is 4 – 1 en coach Bob heeft alle vertrouwen in een goede afloop. Diverse spelers van de D5 worden vooruitlopend op de komende wedstrijden en toernooiverplichtingen op andere posities uitgetest. Dan wordt een aanval van Fortuna niet goed onderschept, de bal blijft rondgaan in het strafschopgebied, wordt keer op keer door verdedigers in de voeten van Fortuna geschoten en kan Fortuna een tweede doelpunt maken. ( 4 – 2). Bij een snelle uitbraak van Fortuna ziet de scheidsrechter een speler van S in zo’n groen camouflagehesje over het hoofd en fluit af voor buitenspel.

Het blijft gelukkig 4 – 2. De wedstrijd kabbelt nog een minuut of 10 zeer sportief door, waarbij Rino uit een hoekschop nog een doelpunt voor S maakt. Daarna fluit de scheidsrechter naar tevredenheid van spelers en publiek af. De 5 – 2 einduitslag was zeer verdiend, Chris en Jordy van de D4 bedankt voor het invallen en volgende keer hoop ik weer zo’n goede wedstrijd te zien (ik heb het telefoonnummer van de oma van Ali, in geval van paniek….)

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

De grensrechter. Is dat niet de man die altijd op de verkeerde plaats staat...

Gert zei

Reageren tijdens een Blog stilte. Mag dat?
Leuk verslag overigens en gefeliciteerd met de eerste overwinning.

FRANK103 zei

@sjoerd: klopt, helemaal als de grensrechter ook nog druk is met zijn fototoestel!

@Gert: nee, maar ik zal het deze keer door de vingers zien!

:-)

De overwinning is uiteraard gevierd met chips!

Ik zal de navo vragen om een aanval te doen op de voetballers. Het moet maar een keer afgelopen zijn.

@brillie: daar heeft de navo toch geen tijd voor, die zijn Barcelona kijken!