zondag 13 maart 2011

Over voetbal en 40-jarigen

Neef Richard, die hier -sorry meneer Smurf - niet genoemd wil worden, is vandaag 40 geworden! Dat werd gisteravond gevierd, waarvan ik geen foto's heb gemaakt, omdat jullie daar naar mijn mening niet op zitten, staan of liggen te wachten!


Als kadootje heb ik Ries een huisje gegeven voor zijn spoorbaan, iets wat hij nu goed kan gebruiken omdat zijn spoortafel al ongeveer 5 jaar bestaat een kale houten plaat zonder een centimeter rails. Omdat hij ook voetballiefhebber is (NOT!) heb ik een AH voetbalplaatje voor in het plakboek (of toch het grijze ronde archief?) geproduceerd.



Nu ik het toch over voetbal heb, ik heb voor de derde keer voor het team van Wesley een verslag voor in  het blaadje geproduceerd. Ik laat jullie daar ook graag van genieten, en anders slaan jullie het maar over!



HS D5 – S D5 2 - 1


Het zonnetje scheen vrolijk en met een 10 graden waren de weersomstandigheden goed voor een sportieve voetbalwedstrijd. Met vandaag als raad van Johan Cruijff dat je op het doel van de tegenstander moet schieten om doelpunten te maken. Ook deze keer waren er 10 spelers van de D5 aanwezig, we wensen hierbij TB beterschap toe en hopen dat hij snel de D5 weer komt versterken. S D4 was net klaar met haar wedstrijd bij de HS en spelers Daniel en Chris werden onder de douche vandaan geplukt om – volledig vrijwillig natuurlijk! – in te vallen bij de D5. En dat deden ze uitstekend!



Eigenlijk speelde het hele team van S erg goed. D (met de blauwe schoenen) blonk uit aan de rechterkant. Eigenlijk is HS de eerste helft maar 2 keer op de helft van S geweest. Helaas werd bij de eerste aanval van HS al een doelpunt gemaakt. De vele aanvallen van S liepen stuk op de fysiek erg sterke en grote verdedigers van HS.



De tweede aanval van HS werd er direct gevlagd voor buitenspel, de jeugdige scheidsrechter liet echter doorspelen waarop HS een tweede doelpunt maakte. Toen de scheidsrechter werd uitgelegd waarom er mensen met vlaggen langs de zijkant van het veld stonden en dat buitenspel een spelregel in het voetbal is, werd alsnog het tweede doelpunt afgekeurd. De aanval van S die uit de vrije schop volgde belande op het dak van de kleedkamers, waarna de scheidsrechter maar besloot de eerste helft, na zo’n 25 minuten, af te fluiten.


De tweede helft begon weer met een sportieve strijd, waarbij HS een fraaie 2e goal liet noteren, niet veel later gevolgd door een goal voor S door Rino. Daarna bleef S aanvallen, HS stond er bij en keek erna. En zag, om het met de spelers van HS te zeggen, S kansen missen die de oma van Ali (een speler van HS) er wel in zou schieten. Daarmee verdween ook de sportiviteit, diverse spelers van S werden akelig geschopt, Tom, Niels, keeper Tim



en in de laatste minuut werd door een speler van HS vol uitgehaald op de knie van Bart. Ook in de laatste fase van de wedstrijd was het nog erg spannend en heeft S nog veel kansen gemist, maar dat geeft voor de volgende wedstrijd wel vertrouwen!



En daarvoor wil ik al vast de volgende tip van Johan Cruijff aanhalen: als je op de goal van de tegenstander schiet, mik dan wel tussen de palen!

5 opmerkingen:

Suske. zei

gelukkig heb ik nooit gevoetbald.
er zou geen enkele paal recht blijven staan.
ook niet die van de tegenstander.

Sjoerd zei

Gelukkig heb ik geen verstand van voetbal. Geef mij maar een auto of een treinenlog...

www.brillie.nl zei

In dat geval: Hachelijke zaak.

Gert zei

Ik blijf het leuk vinden om een voetbalverslag te lezen. Alleen de laatste foto, een halve speler in beeld.
Oh ja, over hoeveel achterstallig werk hebben we het in het bericht van zondag?

FRANK103 zei

@suske: wellicht zou je de spelregels eens tot je moeten nemen? Die heb je, net als bij karate!

@sjoerd: dan ben je goed op dit blog!

@brillie: alles is hachelijk!

@gert: die laatste foto, dat is kreatifitijt! En dat is, hoewel je misschien daar anders over denkt, zo wel goed gespeld!
Ik vind het een echte 'unieke' foto, die kom je nergens anders tegen. Je zou kunnen zeggen, die is mislukt, anderen verwijderen zo'n foto direct. Daarom staat hij en past hij op dit blog!