vrijdag 11 maart 2011

De appeltaart

Op het blog van Gerard lees ik graag allerlei culinaire verhalen, over pasta's, chocolade en panfortes.


Neef Richard heeft wel eens de historische woorden tegen mij gesproken: "dat kan jij ook neef!" (Westfries dialekt).



Toen ging het nog over pannenkoeken, maar voordat jullie doorzappen naar een blog waar wel iets lezenswaardigs te vinden is, houd ik daar maar over op!

Het valt trouwens niet mee, zelf appeltaart maken.



Pak de 24 centimeter springvorm.

Moet ik die nameten dan?


En dan moet ik de boter vloeibaar roeren.



Welke gek heeft die recepten bedacht?

Vervolgens moeten er 4 grote zachte appels geschilt worden, mij is geadviseerd goudreinettes te kopen.



Dan besef je eigenlijk pas hoe makkelijk het is om gewoon bij de buurtsuper een appeltaartje uit het koelvak te pakken.

Niet dat we dat vaak doen, maar makkelijk is het wel!


Verder met het recept: de bodem moet dan 4 milimeter dik zijn en de opstaande rand 4 centimeter.



Ik had toch al een rolmaat gepakt voor de springvorm, dan kan ik dit er ook wel bij hebben.

Dan wil de taart een uur in de oven en moet deze daarna nog een uur afkoelen.



Dat is echt te gek, met 45 minuten afkoelen en flink blazen gaat het eerste stuk er ook al aardig in.

Eigenlijk smaakt een zelf gemaakte appeltaart best heel lekker!



Of deze taart beter heeft gesmaakt dan een gekocht exemplaar dat even de magnetron in gaat, dat zullen jullie dus helaas nooit weten, hij is op!



Penibel?

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

Als het toch zo goed gaat hoef je ook niet meer naar de MecDrek... Dan moet dat toch een makkie voor je zijn.

Gerard van Dongen zei

Appeltaart is natuurlijk eigenlijk een volledige eigen blog waard.
Kennen jullie ook appelmeisjes?

FRANK103 zei

@sjoerd: ik ga het hier in de groep gooien, maar ik denk dat de mcspeeltjes winnen...

@Gerard: Tja,als we het over frisse en fruitige exemplaren hebben, maken we onderscheid naar appel, monchou of slagroom, in alle andere gevallen hebben we het over oude taarten! Ik heb het dus over appeltaart of over een oude taart.
Hoewel ik het op dit blog wel over appeltaartmeisjes heb gehad, zie de labels. Is dat dan weer dubbelop?

Renesmurf zei

Wat een ander kan kan jij ook! Tuurlijk, met wat oefenen, nu is het prima gelukt!

FRANK103 zei

@Rene: en de smaak was ook uitstekend!