donderdag 10 maart 2011

Plezante treinen

Gistermiddag had ik - voor het eerst - een appeltaart gebakken.


Omdat ik daar werkelijk geen ander excuus voor kan verzinnen dan dat ik erg zenuwachtig wordt van al die lekkere hapjes waar Gastheer Gerard op zijn fietsblog over schrijft, geef ik hier ook als excuus dat ik erg zenuwachtig wordt van al die lekkere hapjes waar Gastheer Gerard op zijn fietsblog over schrijft.Die appeltaart kon gisteravond mooi mee naar de neven, we zouden bij Erik gaan knutselen aan de spoorbaan.Dat was het plan TOT het grut thuis kwam (ik bedoel hier heel subtiel Lisanne....), die wilde graag een paar stukjes (lees: stukken) appeltaart proeven.Jullie begrijpen het al, de appeltaart is thuis gebleven en heeft dat niet overleefd! Toen zat ik dus al bij neef Erik onder de spoorbaan, en was druk bezig met de ringleiding, zie op dit kiekje hieronder de zwarte draden.Omdat zo'n ringleiding wellicht niet zo boeiend is, plaats ik hier foto's van treinen.

Als mij gevraagd wordt wat mijn lievelingsdier is, en dat wordt mij om onverklaarbare reden regelmatig gevraagd, dan is dat een krokodil.Waarbij ik neig naar de Duitse krokodil, zie het kiekje hieronder, niet te verwarren met de SBB krokodil (hierboven) of de Rhatische krokodil.Nu ik hier toch leuk aan het vertellen ben over modelspoorbanen en wat ons allemaal bezig houdt, vanmorgen hoorde ik op de radio (voor Renésmurf: 538!) een bezorgde Belg.Daarbij ging het niet om de vorming van een regering, de taalguerre of de invloed van de stijgende olieprijzen op de prijs van de vlaamse frites, maar om het woord PLEZANT.Dat schijnt te verdwijnen, verdrongen te worden door het Nederlandse woord leuk, zo wist deze bezorgde Belgische burger aan Edwin Evers te melden.Voor wie daar meer over wil weten, google op het woord plezant en terug. Het woord voor het jaar 2011 is wat mij betreft dan ook plezant!Leuk?

6 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Wat ben je toch goor bezit. Ik kan dat niet meer aanzien. Je nagel is helemaal niet schoon gemaakt, na het plassen.

Sjoerd zei

Dan moeten het wel ook olezante logjes worden alhier... Alhoewel ik ook een krokodil zou willen hebben. Maar, mijn lievelingetje is nog altijd de 1200 serie van de NS.

FRANK103 zei

@brillie: het is niet mijn nagel, ik maak de foto! En hij had ook goor gekakt, met alleen vunzig plassen krijg je niet zo'n nagel!

@Sjoerd: van de NS loks is de 1200 bijzonder fraai!

suske zei

hopelijk is mijn blog niet alleen leuk maar ook plezant.
En toch vind ik dat die twee woorden niet hetzelfde betekenen.Zal ik maar eens opzoeken.

FRANK103 zei

@suske: volgens de meneer van terug plezant was het wel hetzelfde. Ik als Hollander kan daar natuurlijk niets zinnigs over zeggen!

Renesmurf zei

Ik vind leuk wel leuk, en ik gebruik dat woord ook vaker dan plezant.