woensdag 8 juni 2011

Over Bibbel Bips

De Drs, die hier vast genoemd wil worden, geeft de voorkeur aan lieftallige rustgevende verhalen over ons kattebeest, Bibbel (Bips voor intimi), boven verhalen over treinen, sprookjeswonderland of ander plat vermaak.Een harige witte Bips, die de regelmatige bezoekers van dit blog vast direct herkennen!Uiteraard toon ik hier plaatjes van het diertje in zijn natuurlijke omgeving!Het beestje mag ook graag ontspannen buitenspelen met de kat van de buren.Dat is meneer de inspecteur, rechts op het kiekje, hoewel het volgens de buren een mevrouw is en hij Kitty heet.Dat 'meneer de inspecteur' is ontstaan omdat hij, als de achterdeur van ons huis open staat,graag een kijkje binnen komt nemen, of Bips thuis is, hoe Bips woont en waarschijnlijk ook of de koffie klaar staat..De boel inspecteren zegmaar. (Een open deur bij een open deur!!)Hoe Bips denkt over zijn personal space (feitelijk de hele wijk) en de vriendelijke omgang met buren toon ik jullie hier graag.Denk overigens niet dat het er hier altijd zo gemoedelijk aan toe gaat.Nee, er zijn buurtbewoners, daar heeft Bips een uitgesproken hekel aan.Wellicht vermoedt Bips dat ze voornemens zijn van enige hoogte op zijn lekkere rode stoeltje te poepen.Die buurtbewoners ziet Bips liever verdwijnen!En als het even kan, in de bek!
Het is hachelijk!

15 opmerkingen:

Angelique zei

he getver Frank!

FRANK103 zei

@Angelique: vind je het geen smakelijk verhaal?

Angelique zei

nou het verhaal op zich wel, maar die beelden erbij....
overigens stuurde ik je net een brandmail...heb je daar even tijd voor?

wesley zei

wat schattig he bibsdie vecht en bibs die een koolmeesje op eet

FRANK103 zei

@An: is beantwoord!

@wes: inderdaad!

Sjoerd zei

En ik maar denken dat het zo'n lief beest is...

suske zei

jammer dat hij nooit met mijn katten zal kennis kunnen maken.
Dat zou misschien ook wel hachelijk zijn.

Erik zei

happelijk?

Anoniem zei

blijven bij jullie ook altijd de pootjes achter?

FRANK103 zei

@sjoerd: als bips slaapt is hij lief voor vogeltjes...

@suske: zeer hachelijk!

@Erik: ja

@ingewilkens: nee, veertjes. De pootjes worden gewoon opgegeten.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Enige tijd geleden had ik u gevraagd hoe of het zat met Dhr. Bibbel Bips. U hebt dit blijkbaar zorgvuldig onthouden.
Op de eerste foto bemerk ik Bips die ten teken van groet met zijn linkerachterpoot naar mij wuift. Dit vond ik een bijzonder schattig gebaar. Wilt u hem de groeten terug doen?
Op de volgende twee foto's geniet Bibbel na een vermoeiende dagtaak (zie later die fotos' met dat vogeltje) van een verdiende en weldoende rust op zijn persoonlijke bankje. Dat het persoonlijk is, dat leid ik af uit het feit dat er reeds een behoorlijke hoeveelheid kattenhaar op de zitting is achtergebleven. Hier dient gestofzuigd te worden, wat ik u brom!
De volgende zeven foto's tonen een liefdevolle schermutseling tussen buren. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat dergelijke ontmoetingen dikwerf gepaard gaan met veel gegrom en gesis.
En dan die foto's met dat vogeltje. Onze Tijger heeft de foto's ook bekeken en vervolgens gegeeuwd. Vroeger miek hij jacht op kleine konijntjes, moet u weten. Dat is natuurlijk andere koek. Met het klimmen der jaren is hij echter bezadigder geworden en laat hij konijnen, vogels en de andere kleine dieren des velds links liggen; hij vertrouwt op de mensen om in zijn levensonderhoud te voorzien.
Met dank om aan mij te denken en
Met vriendelijke groeten,
Uw Drs.
kattenfluisteraar

FRANK103 zei

@drs: ik was uw opmerking inderdaad niet vergeten!

Uw opmerkingen:
het kattebeest ligt op een voor een kattebeest ongebruikelijke wijze op zijn stoeltje te slapen, of het begrijpt dat de door mij gemaakte kiekjes door u bekeken worden, ik durf er mijn handen niet voor in de kattebak te steken!

Het beestje houdt nauwgezet in de gaten dat zijn slaapplek comfortabel en zacht genoeg is, zorgvuldig op zijn stoel bevestigde haren verwijderen door er ruw en bot met de stofzuiger overheen te gaan heeft een voorspelbaar resultaat: hij kijkt zijn stoeltje niet meer aan!

Bips krijgt ruim voldoende voedsel voor zijn bek geplaatst, uitsluitend en alleen om zijn imago als verscheurend bloeddortig en levensgevaarlijk monster in stand te houden werpt hij zich zo nu en dan op de minder hapklare brok. Met succes, zoals u op de plaatjes kunt zien!

Met vriendelijke groet,
Uw Frank-103

Jacko zei

Wat een mager beest. Amper voldoende voor 2 personen bij de plaatselijke chinees. Ik zeg: vetmesten die hap!

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Ik was hier een tijdje niet geweest en na het lezen van 'De Avonturen van Bibbel Bips' struikelde ik a.h.w. (als het ware) ook over die fotoroman 'Van Hoorn naar Medemblik en Hoe warm het was en hoe Ver'. Nu warm lijkt het mij in elk geval niet te zijn geweest, doch dit mocht de pret niet blijkbaar niet drukken.
Maar wat ik eigenlijk wou zeggen, die fotoreportage verdiende meer reacties. Ze is met liefde en een guitige creativiteit in elkaar gestoken en een mens kan wel zien dat er veel tijd en energie in gegaan is. Het is een prachtige en nostalgische evocatie van vervlogen tijden geworden, maar dan eentje met een knipoog.
Mijn bijzondere aandacht en waardering ging dan ook uit naar 'het verkleedclubje'. Die mensen hebben er dus hun hobby van gemaakt zich op te tutten in de klederdracht van net achter onze eigen belevingshorizon. Ik ben zelf lid van een toneelvereniging, dus ik kan mij daar echt wel iets bij voorstellen. Vooral de meisjes zien er heel truttig, maar ook heel tevreden en gelukkig uit. De heren stralen dan weer een vanzelfsprekend zelfbewustzijn uit. "Ja, vroeger was het beter!" prevel ik dan stil voor mij uit.
Ik kan mij vergissen.
Met vriendelijke groeten,
Uw Drs.

Anoniem zei

Ik heb wel eens een leuk boek gezien, 101 dingen die je met een dooie kat kunt doen. :)