vrijdag 23 september 2011

'L Amburger

Het is een zware opgave, en toch lukt het om liefhebbers te vinden om de prestatie te leveren.


In de voorbereiding heeft Remco zijn Kia Zeed omgeruild voor een nieuwe VW Passat met hulpveren, 1.6 turbodiesel en 5 versnellingen vooruit, echter zonder elektronisch gaspedaal.



Al 40 jaar bestaat de uitspanning in Nederland, met diverse amburgers op het menu, maar de uitdaging is de tijdelijk verkrijgbare 1955.



De nieuwe Passat moet deskundig beoordeeld worden, dus koerst John naar het kilometers verderop gelegen H, waar ook een filiaal van de bedoelde uitspanning is.



De eerste uitspanning in H die we bezoeken blijkt een express uitvoering te zijn waar maar een beperkt assortiment geserveerd wordt. Dat is sneu, om niet te zeggen, netelig.



We besluiten unaniem een andere uitspanning te zoeken, verderop in H. Daar hebben we meer succes, hier wordt 'l amburger geserveerd, de best wel ongeëvenaarde 1955.



Om de smaaksensatie te reguleren consumeren we er ook een melkschudsel bij en als bijpassend toetje nog een ijsco.



John probeert het mozaiekje op zijn placemat nog voor het nageslacht vast te leggen, echter die blijkt niet geschikt voor Nokia telefoons.



Tijdens de lange autorit terug naar John's huis komt de verwerking van de maaltijd door de darmkanalen op gang, ik bespaar jullie de best wel smaakvolle details.



De Passat is in ieder geval deskundig ingereden.



Bij John aangekomen besluiten we nog een filmpje te bekijken, culinair begeleid door krokante koek, die misschien nog iets (maanden?) langer moet liggen om geheel tot smaak te komen. 



Hachelijk?

NB het navigatiesysteem blijkt tijdens de rit zodanig ontregelt te zijn dat Remco pas begin van de ochtend thuis aan komt. De kortste weg is niet de snelste, aldus Remco. Uiteraard ontken ik iedere betrokkenheid.....

5 opmerkingen:

Renesmurf zei

Leuk autootje, en de MC is niet te vreten. Kutzaak.

FRANK103 zei

@rené: smaken verschillen, en dat is uitstekend!

Sjoerd zei

volgens mij is de passat geheel ingescheten, in plaats van ingereden...

groep 6 2009-2010 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
www.brillie.nl zei

Volkswagen... een ontwerp van 40-45. Das lekker.