maandag 17 oktober 2011

Naar de apies: Ouwehands dierenpark in Rhenen

Het grut heeft deze week vrij van school (herfstvakantie), de weersvoorspelling voor vandaag was goed, met andere woorden, om het kort te zeggen: het was tijd om naar de dierentuin te gaan.
Tuurlijk is het sneu dat de beesten opgesloten zijn in (te) kleine hokken,het alternatief dat we allemaal met het vliegtuig over de hele wereld moeten reizen om de diverse dieren te zien is ook niet echt milieuvriendelijk te noemen,daarnaast zijn veel dieren in hun natuurlijke omgeving bedreigd of zelfs al uitgestorven.Gaan we meestal naar Artis, omdat die dierentuin dichtbij is, dit keer zijn we naar Ouwehands in Rhenen gegaan.Na ruim een uur door de mist rijden waren we in Rhenen, waar het nog rustig was.Gelukkig brak de zon al snel door en hebben we heerlijk in het zonnetje de dieren kunnen bekijken.Of binnen,zoals de vissen in het aquarium.Waarbij het aanraken van de dieren soms penibel kan zijn....Tuurlijk zijn we ook naar de best wel boeiende show van Bamboe Bill geweest.En hebben we een gezonde hap gescoord in het jungle restaurant.Dan verder via berenbos en ijsberen naar de Ravot Apia,een overdekt speelparadijs.Dan is het nog een klein stukje naar de uitgang,en begint de reis naar huis weer.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

En was het heerlijke dagje alweer voorbij...

www.brillie.nl zei

Was u er wel, immers ik zie geen witte tijger. Een hachelijke zaak als u die niet op de foto heeft staan.

Renesmurf zei

ja, nee, zo kan je alles wel goed praten.
Die dieren niet gaan zien is ook een optie, sterker nog, de enige optie!

Naar gevangen dieren gaan kijken om het milieu te sparen, die vlieger gaat niet op.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Die witte uil, daar is iets mede. Volgens mij loenst ie een beetje en moet ie dringend naar de oftalmoloog (brilletje?).
Overigens denk ik dat 'het grut' wel genoten heeft van de dag, gelet op het enthousiasme waarmede zij zich op de diverse speeltuigen stortten (waren er geen gewonden te betreuren?).
Die gezonde hap, daar heb ik ook zo mijn bedenkingen bij, maar als u de kinderen een vegetarische maaltijd voorschotelt en zij knabbelen daar dan niet aan, dan bent u nog verder van huis.
Tot slot nog even iets meegeven over mezelf. Ik hou niet zo van grote dieren. Giraffen en olifanten ... het is mij allemaal te gevaarlijk en te onvoorspelbaar. Geef mij maar de kleinere dieren des velds, de katholieke dieren, zeg maar: de poes, de naaktslak en de regenworm. En die diergaarde, die heb ik dan weer bij mij thuis in de tuin zitten. Hoef ik mij niet eens te verplaatsen. Qua milieuvriendelijkheid kan dit m.i. (mijns inziens) tellen.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
schijtebroek

FRANK103 zei

@sjoerd: zo lang als een bezoek van 10 minuten aan de tandarts duurt, zo snel is een dagje dierentuin voorbij!

@brillie: die heb ik wel op de foto, maar hier niet geplaatst. Ik vond andere foto's beter gelukt.

@René: ik kon het proberen....

@drs: dat van die uil, grut en vegetarische maaltijden, dat klopt, dat geef ik direct toe! Voor mij maakt het formaat van de dieren ook uit, een verzameling wilde huismieren kan ik, hoe boeiend ook, nauwelijks met de digitale camera zichtbaar voor het nageslacht en weblog vastleggen. Een neushoorn, giraf of olifant lukt wel, en omdat de niet vegetarische maaltijd in onze achtertuin ook niet kan opboksen tegen de niet vegetarische maaltijd in de dierentuin, moeten wij wel op pad! Noodgedwongen, maar dat had u al begrepen!

Uw Frank-103
niet-vegetariër

suske zei

de patat met was dus wel van de partij en dit maakt het minder hachelijk.

Jshr zei

En als je vandaag was gegaan, dan waren wij elkaar tegengekomen. Als ik dan ook route 103 zou hebben genomen. Maar ik het natuurlijk route 118 genomen. Dus de kans dat wij elkaar zouden tegenkomen..... Is misschien bij de ijsberen ;)
Je zou dan wel teleurgesteld zijn, dat ik er met 1 man was en niet met vriendje Br118. Sommige mensen moeten gewoon werken.
Ciao,

FRANK103 zei

@suske: de patat met is gewoon een verplichting....

@Jacqueline: we hebben maandag ook opgelet of we je daar rond liep, maar hebben je toen niet gezien. Wij hebben de verplichte wandelroute, zoals deze met tientallen borden staat aangegeven, nauwkeurig gevolgd. Ik dacht zelf dat dit dan route 1 was, in plaats van de altijd ook populaire route 7B, niet te verwarren met route 7A. Ik had de maandag vrij genomen na nauwkeurig buienradar en planning van het grut bestudeerd te hebben. Vandaag hebben we gezwommen en de rest van de week rust ik uit op kantoor. Dan is het gedaan met het werken! Groetjes aan Br118!