zondag 16 oktober 2011

Vrouwenvoetbal deel 3


Na een jaar als trouw supporter naar vrijwel iedere wedstrijd geweest te zijn met Wes, kan ik nu niet thuis blijven als Lisanne moet voetballen.Tuurlijk is de camera mee, om het gebeuren op passende wijze vast te leggen.Er zijn verschillen waarneembaar tussen het gevoetbal van jongens en meisjes.De hoeveelheid tijd die aan de outfit en het kapsel besteed wordt bijvoorbeeld.We moeten nu echt een half uur vóór aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn, anders halen (sommige van ) de dames het niet.Gelukkig is er voor de trouwe supporters de kantine.Tijdens de wedstrijd komen diverse uitspraken van Johan C boven drijven. Als jij de bal hebt, heb de tegenstander hem niet. Als jij de bal hebt, kan de tegenstander geen doelpunten maken.Als je niet tussen de palen mikt hoef je ook niet op de goal te schieten.Als je de bal naar iemand met een anderkleurig shirt speelt, is jouw team de bal kwijt. Het is logisch!Jullie lezen vast tussen de regels door dat ze dik verloren hebben. Dat hebben ze, de tegenpartij ging zelfs in polonaise van het veld af.Als weinig populaire supporter van de dames zijnde heb ik ook een afschuwelijk, maar kort, filmpje gemaakt!Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Als je haar maar goed zit baby, dan is alles okee...

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
U vergat een wijsheid die in voetbalmiddens tegenwoordig ook opgang maakt:
"Je mot de bal het werk laten doen."
Wat het juist betekent, weet ik niet zo goed, maar het klinkt intelligent. Alsof je iets van voetbal afweet, bedoel ik.
Tot slot nog een aanmoediging voor vrouwtje Lisanne: damesvoetbal krijgt te weinig aandacht. Damestennis en damesjudo worden toch ook niet genegeerd? Waarom damesvoetbal dan wel?
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
P.S. Tijger laat Bibbel Bips groeten.

Renesmurf zei

Als je het filmpje afschuwelijk noemt kijk ik maar niet.
De foto`s zijn wel geslaagd, dat ziet er sportief uit.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
In tegenstelling tot wat u beweerde (afschuwelijk) heb ik toch hard moeten lachen om het filmpje. De commentaren getuigden weer van een groot gevoel voor humor en veel incasseringsvermogen.
Laat ons zeggen dat jullie keeper 5/10 krijgt: de bal pakken, dat lukt al aardig; nu nog de bal leren wegtrappen. (Hoe moeilijk kan dat nu zijn? Je mot gewoon de bal het werk laten doen!)
Snaakse groeten,
De Drs.

FRANK103 zei

@sjoerd: zit jij ook op damesvoetbal?

@drs: er zijn veel meer wijsheden van JC van toepassing, zoals de topper: je moet 1 doelpunt meer maken dan de tegenstander om de wedstrijd te winnen. Maar laat ze beginnen met te letten op de kleur van de shirtjes, iets wat vrouwvolk wel boeit?
Goeten van Bips aan Tijger, ik zal weer eens wat kiekjes van Bips hier tonen!

@René: damesvoetbal is afschuwelijk, voor dames is ballet bedacht! Maar het muziekje wat ik er bij heb geplaatst, maakt het niet beter. Iedere bezoeker is trouwens geheel vrij om (onderdelen van) dit blog te bekijken, jij dus ook!

FRANK103 zei

@drs: de bal en de ogen, hoewel het voor de keepster in haar afwijkend gekleurde shirt heel lastig is, moet ze de bal, die het werk inderdaad moet doen, schoppen naar de meisjes met shirtjes in de kleuren van haar club. U ziet al aan de lengte van dit antwoord dat het voor overwegend blonde meiden waarschijnlijk een boodschap is die ze niet kunnen onthouden! Penibel?

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
U mag echt niet de indruk krijgen dat ik u aan het stalken ben, maar ik wilde u er toch nog even van verwittigen dat uw papegaai de draad van zijn kooi aan het doorknagen is. Straks vliegt hij weg.
Verontruste groeten,
De Drs.

suske zei

van voetbal snap ik geen bal, dus van mij moet je geen goede raad of rake opmerkingen verwachten.
Het verslag film en foto's mogen er wel zijn, da's pas klasse zo'n benenspel.
ik kijk al uit naar de volgende aflevering van dit damesvoetbal.

Koos Alberts zei

Het einde van de wedstrijd, met shirtjes wisselen? Het hoogtepunt van een dames voetbalwedstrijd.

FRANK103 zei

@drs: u reacties worden zeer gewaardeerd, ook als het er (bijzonder) veel zijn. Die papegaai moet vervangen worden, dat is duidelijk. Maar ik heb nog geen keuze kunnen maken van een nieuwe weblogkopfoto. Iets smaakvols en toch toepasselijk. Een trein. Ja, daar kan ik nog wel even naar kijken!

@suske: over 2 weken is de volgende wedstrijd, dan komt er vast weer een verslag....

@Koos: de dames die je hier zo fanatiek ziet voetballen zijn 12 - 15 jaar, die wisselen geen shirtjes (zijn de shirtjes ook veel te duur voor) en bovendien is dan het maken van foto's dubieus en strafbaar. Die ga je op dit blog niet zien!

www.brillie.nl zei

Tjonge, wat een achteruitgang. Waarom niets over honkbal?