zondag 6 november 2011

De bekerwedstrijd

Bij een rustige zonnige zaterdag hoort natuurlijk een bezoekje aan de voetbalwedstrijd.


Nou, eigenlijk zou ik bij de scouting helpen met een bomensnoeimiddag, maar het voetbaleam had te weinig chauffeurs en dus dreigde de wedstrijd niet door te gaan. Gezien het zonnetje zat de 70 - 300 mm op de camera, ik was klaar voor een rustig middagje met de camera in de ene hand en een dampende koffie in de andere hand.Dat kon ik vergeten, er was een grensrechter nodig en ik was de pisang (een gebakken banaan)!Dus heb ik moeten draven langs de lijn, zwaaien met het vlaggetje, misschien zelfs meer kilometers afgelegd dan de dames op[ het veld,en heb ik voor jullie toch nog een enkele weblogwaardige foto kunnen maken.Volgende week heb ik zaterdagmiddag vast elders (zeer ruim begrip) iets beters te doen.Het resultaat was trouwens niet om over naar huis te schrijven, laat staan om op internet te plaatsen (de stand op de foto is halverwege de wedstrijd)Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Je had anders wel veel goals kunnen schieten met je camera...

suske zei

inderdaad, waar was je telkens toen het goal was ?

FRANK103 zei

@sjoerd en suske: ik stond te vlaggen ivm buitenspel! Jullie weten toch dat mannen maar 1 ding tegelijkertijd kunnen? Dat was dus vlaggen. Hachelijk?

www.brillie.nl zei

Nog steeds geen rokjes voetbal. Dan toch maar kreun tennis.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
Mooie kopfoto overigens; zeer naar de keel grijpende blik van de ondertussen beroemd geworden poes, doch dit uiteraard geheel terzijde.
Het feit dat uitgerekend u van tussen de toeschouwers wordt geplukt om met één oog dichtgeknepen er op te letten of die bal nu vertrok op het ogenblik dat de laatste aanvallende speler voor een van de verdedigende spelers stond (of hoe leg je het uit?) geeft toch wel aan dat er met u blijkbaar niet te spotten valt.
Die koffie hebt u na de wedstrijd toch wel gratis aangeboden gekregen, mag ik hopen. Een mens loopt zich de ziel uit het lijf en dan zou je ook nog eens dorstig huiswaarts moeten vertrekken.
Goed dat u zich inzet voor het nobele voetbalspel waar de kinderen zich kunnen in uitleven. Ik zeg altijd, ik zeg, terwijl ze daar mede bezig zijn, lopen ze niet langs de straat, zeg ik dan.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
ondeskundige op het gebied van het voetbal
P.S.
(1) Die blonde met die zwarte haarband, is dat er een van het grut?
(2) Ik wed dat u de eindstand niet durft te publiceren. ;-)

FRANK103 zei

@brillie: nee, rokjes die zijn al een jaar of 50 onhip. uncool of gewoon stom.

@drs: ik moest gewoon 1 euro betalen voor een kopje koffie, de afzetters! Ik had mij dan ook voorgenomen voortdurend te vlaggen, waar een doorsnee intocht van het Nederlands elftal ernstig bij verbleekt. Of die van Sint Niocolaas, een bekende heilige. En inderdaad, niet alleen is het grut van de straat, ook hun lieftallige ouders (lees: vader) draven, of draaft elders. Knap overigens dat u Lisannne met haar zwarte haarband heeft herkent, daaraan herken ik dan weer de regelmatige bezoeker van dit blog, wat eigenlijk een heel hachelijke kwestie is!
Uw Frank-103
blogbezoekerskenner

FRANK103 zei

Dus:
1 ja
2 10 - 1, een in Nederland toch steeds gebruikelijke uitslag, ik verwijs u graag naar de uitslag van fc-utrecht tegen ajax van gisteren: 6 - 4 overwinning voor utrecht.

Renesmurf zei

Hoe meer doelpunten hoe leuker, vind ik. Bij de brilstand had er net zo goed niet gespeeld kunnen worden.

www.brillie.nl zei

Dan is voetbal ook onhip, totaal niet cool en zeker niet vet.

FRANK103 zei

@rené: ik vind het ook leuker als er meer gescoord wordt, dat zorgt toch voor spanning.

@brillie: bij voetbal zijn rokjes heel onhandig, en als jij daar anders over denkt geef je maar eerst het goede voorbeeld!

lokkie zei

Bah voetbal.