zaterdag 10 december 2011

Knutselen bij Ries

Eigenlijk zijn we altijd bij Erik aan het werk aan zijn spoortafel, het is de grootste tafel en er is het meeste te doen.


Als Ries niet kan dan spreek ik met Erik bij mij thuis af. Afgelopen woensdag zijn we weer eens bij Ries gaan knutselen.Hoewel er niet veel te knutselen viel, Ries heeft N spoor met Peco rails, er kan niet even een rondje aangesloten worden om de trein te laten rijden.Daarnaast weet Ries niet wat hij wil gaan bouwen.Verder heeft hij zoveel materiaal verzameld dat er eigenlijk ook geen spoortafel te verzinnen valt waar alles op past.Na de koffie hebben we ons gebogen over de basis van iedere spoortafel, het schaduwstation (de onzichtbare parkeerplaats die een stad verderop moet voorstellen).Die parkeerplek moet zo groot zijn dat er zoveel mogelijk past, rekening houdend met de langste trein, het remblok en dat met zo weinig mogelijk wissels.Na  uurtjes puzzelen op zolder zijn ben ik weer naar huis gegaan, ook de spoortafel van Ries zal niet op korte termijn klaar zijn.Hachelijk?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Eigenlijk vindt ik spoor N helemaal Niets. Spoor Niets dus. Veel te weinig detaillering. BTW, je verklaring is wel hachelijk, maar toch aanvaard. Daarom heb ik je reactie ook gewoon laten staan, moet een keer kunnen toch...

www.brillie.nl zei

Ik zie hier wel een paar kerels die een beugel kunnen gebruiken. Kom maar even langs.

FRANK103 zei

@sjoerd: Ik vind N ook niets, vooral omdat ik die treinen niet mooi vind rijden.
Die reactie was eenmalig, en hachelijk!

@Brillie: ik zal het tegen ze zeggen!

Renesmurf zei

Jullie vermaken je er mee, even de harde buitenwereld ontvluchten! Geniet er van, daar is het voor.,

suske zei

mooie spoorbrillen dragen jullie !
Door Brillie ontworpen ?

FRANK103 zei

@rené: dat is de kern van een hobby, vermaak. Of dat radio luisteren is of modelspoor, dat maakt niet uit!

@suske: ja!