vrijdag 23 december 2011

Meer over verjaardagen

Omdat ik zelf duidelijk 'adviseer' mbt de verjaardagskadootjes, zijn die ieder jaar ook erg goed!


Het verrassingselement is dan wel weg, daar staat tegenover dat geheel en uiterst toevallig de juiste wagens en bouwdozen voor de spoortafel in de kadoverpakking verstopt zit.En dit jaar was dat de VSM set met oa een bollenwagen!De kenners, en dat zijn jullie inmiddels wel, ziet direct dat het gaat om een 2 x 17m3 UCS-Y 382.Met behulp van de 85 wordt de trein van 6 wagens smaakvol met de nieuwe wagen verlengd tot een trein met 7 wagens!Ook heb ik een set 46250 met 2 geweatherde fals zijlossers gekregen.


Ook dit kado maakt de al aanwezige sleep met 'kolenbakken' compleet.

De geoefende kijker naar de plaatjes op dit blog ziet direct dat ik in een ver verleden al een set 46250 heb gekregen, zodat deze sleep ook er erg strak uitziet.
De zogenaamde dubbeltractie met beide 2200 was trouwens géén succes!Sluit ik af met een paar 'kerstsfeer' kiekjes.De kerst staat voor de deur en dit jaar ben ik voornemens weinig smaakvolle plaatjes op dit blog te plaatsen.Dan hoeven we in januari 2012, over anderhalve week, ook niet plotseling te minderen!


Hachelijk?

12 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Hoe kan de kerstboom vol sneeuw zitten en op de grond geen vlokje te zien. Een hachelijke detail. Maar ik moest het even melden.

www.brillie.nl zei

PS: ook gezien de sneeuwpop... tweede detail. Het klopt gewoon niet.

Renesmurf zei

Ik vind zulke kerstboomfoto`s ook wel geschikt!
Eén en al sfeer!

FRANK103 zei

@brillie: het boompje is van plastic en komt uit een doosje

@brillie: de sneeuwpop is van plastic en komt uit hetzelfde doosje als de boom.

@Rene: dat was de bedoeling!

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
Hoe meer ik die kleine, gedetailleerde spoorvoertuigjes van u bekijk, hoe mooier ik ze vind. Ik heb mij nooit echt in de materie verdiept, maar na regelmatige bezoeken aan uw blog begin ik uw liefde voor die dingetjes toch te begrijpen.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

FRANK103 zei

@drs: het is een afwijking die meestal niet ernstig genoeg is voor behandeling. Wel wil ik u waarschuwen voor het modeltreinenvirus, voor u het weet claimt u de zolderkamer om een - naar Belgisch voorbeeld wellicht -modelspoorbaan aan te leggen waartegen zelfs de kenners U zeggen! Voorkomen is, dat begrijpt u, beter dan genezen. Maar aangezien het een redelijk onschadelijk virus is, ga ik u niet adviseren om preventief dit blog niet meer te bezoeken, de scherminstellingen zo te wijzigen dat u de plaatjes op dit blog alleen nog onder een vergrootglas kunt zien of voortaan te internetten zonder uw bril op.

Fijne feestdagen!

Uw Ffrank-103

FRANK103 zei

u ziet het, ik word helemaal emotioneel na zo'n epistel over modelspoor, dat ik zelfs ga stotteren bij het typen van mijn eigen naam. Dat modelspoor is dus toch behoorlijk hachelijk.....

Uw Frank-103

Sjoerd zei

Heel mooi die Schienenbus...

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
Geen paniek. Zoals uw naamgenoot Boeijen ooit zong: "... ik wil een keurig, nette verslaving" (ra ra, uit welk liedje komt deze tekst?)
En mijn moedertje zaliger zei altoos: "Binst dat hij daar mee bezig is, loopt hij niet lallend langs de straat, want daar komt toch alleen maar narigheid, gesodemieter, rampspoed en sores van."
Beste wensen voor het nieuwe jaar.
Uw Drs.

suske zei

onlangs een programma gezien waarin een vrouw wenst dat haar man een einde zou moeten maken aan zijn "verslaving".In zijn geval was hij verslaafd aan amateurradiozenders.
Neen, het was volgens mij NIET Brillie.

Is het denkbeeldig dat wij jou ooit in zo'n programma zien om af te kicken van miniatuurtreinstellen ?

Anoniem zei

Jammer dat de dubbeltractie niet werkt. Wat is het probleem precies? Misschien kan ik helpen? Fijne Kerstdagen vanuit IJsselstein. Groeten, Marco118

FRANK103 zei

@sjoerd: ja, die railbus is een topper!

@drs: voor dag en dauw op pad gaan naar een treinenbeurs, spoorwegmuseum oid, het is niet echt dat deze hobby me van straat houd! Uiteraard is dat hachelijk!

@suske: een kennis van me deed mee met zijn 'salamanderverzameling', en dat was vet hachelijk! Ik zal niet snel uitgezocht worden voor dit tv programma, volgens mij (dat kan een blinde vlek zijn) is alles met mate!

@Marco: de loks rijden niet even hard, zijn technisch behoorlijk verschillend. Je schijnt ze wel zo af te kunnen regelen dat ze even hard lopen, daar heb ik echter de spullen niet voor!