donderdag 1 december 2011

Motorpost deel 2

Twee weken terug heb ik bij Teunis een begin gemaakt met de ombouw van de motorpost.
Aandachtspunt was de verlichting, hier moest iets aan veranderd worden. Dat lukte de avond bij Teunis niet, maar op het 3railforum heeft Ben een link geplaatst naar een (zijn?) site met een uitgebreide beschrijving van de ombouw.
Link van BenGistermiddag heb ik de koffer met knutselspullen en de motorpost gepakt en de wijziging van de verlichtingprintjes uitgevoerd.Dat was een akelig klusje, de printjes zijn klein en breekbaar, hoewel ik natuurlijk helemaal geen moeite heb met dichtbij scherp zien (ontkenningsfase...) moest ik er wel een loep bij pakken.Dan wilde het soldeer niet erg vloeien, ik moest alles goed warm stoken. Nameten met de multimeter, hoewel ik maar beperkt kan vertellen wat ik heb gemeten.Dan blijkt de verlichting toch goed te werken, de ombouw is gelukt!De nieuwe ESU lokpilot moet nog ingesteld worden, maar de lok rijdt redelijk en alles functioneert naar behoren!Hachelijk?

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een winstpuntje dus...

suske zei

als het functioneert is het volgens mij niet hachelijk !

Albert y Mara fotolog zei

Zowel deze als de bruine staan keurig in mijn vitrine bij mijn treinenbaan. Interesse in een fotootje Frank? Mail me dan maar. Voor adres zie onze site.
Met Spoorse Groeten
Albert

Anoniem zei

Leuk hè Frank ? Lekker aan projecten klussen ! Ik doe niet anders. Heb inmiddels de eerste DR Stoomloks aangeschaft: De BR 01 Reko, de BR 75, de BR 95 (als alles goed gaat bij EBay), de BR 50 001 en tot slot de BR 03 Reko. Allemaal van Piko uit de DDR-tijd. Zo, dan ben je ook weer even op de hoogte van mijn investeringen. Groeten, Marco118.

Ad zei

Hé Frank gefeliciteerd,

Ik ga het ook eens zoproberen. Bij de ombouw van de motorpost van Ben gaat het om een Hamo model; bij deie van jou om een wisselstroom versie. Maakt dat niet uit?

FRANK103 zei

@sjoerd: zeker!

@suske: alles is hachelijk, dat is het hachelijke!

@Albert: ik ken de bruine ook, ooit als afscheidskado aan een collega gegeven.

@marco: ik ben heel benieuwd, ik heb nog nooit een piko stoomlok van dichtbij bekeken. Heb je de nieuwe Piko dubbeldekset al besteld?

@ad: ik had daar ook mijn twijfels over, echter kon ik meerdere plaatjes van andere ombouwen vinden van motorposten waarbij het printplaatje op dezelfde wijze werd aangepast. Vanwege de duidelijke beschrijving van de ombouw heb ik de link naar de site van Ben op het blog neergezet. En uit eigen ervaring kan ik je vertellen: dan doet de verlichting het!
NB ik heb de oude verbindingen doorgekrast met een hobbymes. Bij het maken van de nieuwe verbinding wilde het tin niet goed vloeien op de printplaat. Door voldoende tin te gebriken ging dat toch goed. Gebruik niet teveel tin, want je kan dat moeilijk herstellen! Succes.

lokkie zei

Mooi dat de ombouw gelukt is.