zaterdag 7 januari 2012

Het vervolg op 'knutselen aan een zolderspoorbaan'

De lok paste niet in de lokloods, dat kwam omdat er een stootblok aan het eind van het spoor stond.


En dat stootblok zit met een dikke schroef aan de MDF bodem vast, om te voorkomen dat onbedoeld een dure Märklin lok een vrije val maakt van een meter.Het stootblok is inmiddels verwijderd en vervangen door een gewoon stukje spoor.De lokloods moet nog op haar plaats 'gefixeerd' worden door een dikke schroef achter de loods, om eerder al genoemde vrije val te voorkomen.Graag hoor ik van jullie of de loods bij daglicht er beter uit ziet dan bij flitslicht.Dan werd de berg voorzien van een likje witte verf om het deskundig aangebrachte reliëf optisch beter uit te laten komen.Vervolgens werden er een paar modderstromen gesimuleerd met wat roestbruine verf.Als volgende stap moeten er grassen gezaaid worden, ik vrees dat jullie nog niet van de zolderspoorbaan af zijn!Maar de fietsenstalling bespaar ik jullie!

6 opmerkingen:

Renesmurf zei

Madurodam is er niks bij!

Sjoerd zei

De loods ziet er in ieder geval beter uit. Die berg is nog helemaal niks...

www.brillie.nl zei

Het blijft allemaal kunst.

Finger2 zei

@Frank103 waarom haal je de achterkant van de loods er niet uit zodat je een grotere lok in kan plaatsen. Loods wel naar voren zetten natuurlijk. Achterkant loods dan wel in een berg/heuvel laten opgaan.

FRANK103 zei

@Rene: klopt!

@sjoerd: de berg wordt langzamerhand steeds meer 'berg', een beetje gras doet ook wonderen!

@brillie:tis een hobby

@F2: De loods is groot genoeg voor een 81 of een 86, een grotere lok hoeft niet in de loods te passen. Het stukje spoor voor de loods krijgt ook een bestemming (kolen, water).

Ad zei

Frank,

Je bent goed bezig man. Ik wou dat ik al zo ver was. Locloods ziet er inderdaad bij daglicht beter uit. De zolderbaan groeit. Ik heb overigens in de kerstvakntie ook zo'n sleutelhangercamerama bij Conrad gekocht. De vorige opnamens waren met een gewone digitale camera gemaakt. Alleen het cameraklepje moet dan tijdens het rijden iets openstaan. Dat gaf op sommige plaatsen wat problemen. Kwaliteit van de sleutelhanger valt mee en voordeel is dat 'ie beter op een wagon valt te monteren. Zo experimenteren we maar wat!