donderdag 9 februari 2012

Het kunstzinnige vervolg

Na de naar mijn idee best wel geslaagde berichten van afgelopen dagen is het zoeken naar iets op vergelijkbaar niveau. Maar dat lukt niet altijd.


Vandaag was een gewone kantoordag, de camera was niet mee. Het kan dus niet altijd feest zijn! Afgelopen vrijdag had ik best wel een aantal foto's gemaak waarvan ik dacht, jammer dat ik die niet kan laten zien. Teveel of te artistiek (lees: mislukt).Ik was vrijdag, terwijl ik in de sneeuwbuien op het station stond te wachten op een voorbijrazende trein, in gesprek geraakt met een meisje dat stond te wachten op een trein.Dat wachten op een trein komt wel vaker voor op een station, dat in gesprek raken niet, maar in sneeuwbuien kan zoiets.Ze vertelde een kunstenares, Mariette van Waard, te zijn die een bamboe tafel ging maken (zie hierboven, vandaar de houten poten onder haar arm). En ze baalde dat ze haar camera niet mee had, het was uiteraard erg kunstzinnig verantwoord weer.Dus heb ik haar een foto laten maken met de Nikon (zoals onderstaand).Ja, zo heb ik toch weer een bericht van twijfelachtig niveau voor jullie geproduceerd, ook dat is een vorm van kunst.Toch, Brillie?

5 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ze rijden gewoon alsof er niets aan de hand is! En dat is er dan ook niet.

Anoniem zei

Ze kan beter die bamboe tafel gaan maken want alle foto's zijn bewogen.

Sjoerd zei

Ik raak echt bewogen van sommige foto's op dit log...

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Die foto 'Eenzame dame met poten voor een bamboetafel onder de arm in de sneeuw' is anders niet mis. Het heeft iets melancholisch, vind ik. De titel van het kunstwerk is hier wel wat lang uitgevallen. 'Dame met bamboepoten' is weliswaar korter, maar dan weer zeer dubbelzinnig.
Kunst, het is me wat.
Je blijft tobben.
De Drs.

FRANK103 zei

@Rene: de luilakken rijden hier nu één keer in het halfuur ipv ieder kwartier, normaal zijn de treinen vol, nu is het gewoon veevervoer. Klanttevredenheid is geen item bij die luitjes van NS.

@lokkie: dat is kunst, dat beweegt je!

@sjoerd: jaja, je hoeft niet naar de opticiën, het zijn echt bewogen foto's!

@drs: het is nog veel erger dan u denkt en ik hier verteld heb. Mijn schoonmoeder vond de foto van het meisje met de bamboepoten mooi, zodat ik een aandrang voelde die hier te tonen. De andere foto's zijn er daarna bijgehaald.

Dat mijn schoonmoeder op mijn PC thuis mijn foto's bekijkt, dat had ik u willen onthouden. Dat ze er ook nog een mooi vond, dat is de grens!

Zo, dat is er uit, misschien hoef ik nu niet in therapie. Of een korte cursus (dat is goedkoper, en ik blijf natuurlijk wel een hollander!!)