donderdag 23 februari 2012

Over films en een harige witte Bips


Vorige week heb ik hier laten zien dat ik de film Yentl heb gekocht, een fantasiefilm met matige teksten en muziek die de Luchthaven Schiphol regelmatig gebruikt om een teveel aan vogels weg te jagen. Wie zei hier 'kattegejank'??????

Het is kattengejank!
Niet helemaal mijn gebruikelijke genre film dus.

Doorgaans ben ik meer van de realistische, waargebeurde verhalen met goede dialogen en uitstekend acteerwerk.Zoals de klassiekers Star Wars, Jurassic park en Indiana Jones.

De Pink panther serie met Peter Sellers, de Blues Brothers en zelfs James Bond.Zo hebben we afgelopen zaterdag naar de veelbelovend klinkende film Cats and dogs gekeken.Al snel bleek dit echter verhaalstechnisch een absoluut dieptepunt te zijn. Zonder teveel van de overigens waardeloze plot te willen verklappen moet ik hier toch vertellen dat de film gespeend is van iedere realiteitszin, dialoog of acteerwerk.Waar gaat het dan om?

De katten willen de wereld veroveren.Dit deel van het verhaal is nog best wel plausibel, de plaatjes bij dit bericht van onze huiskat Bibbel (Bips voor intimi) laten zien dat dit echt wel in de lijn der mogelijkheden ligt.Maar nu het onzinnige, het volstrekt ongeloofwaardige deel. Gaan jullie er maar even voor zitten:

een getraind team van honden houdt ze tegen. Ja, sorry, ik heb dit ook niet zelf verzonnen, dit gaat zelfs voor een Frank-103 weblog te ver!Denk alleen aan het feit dat honden uitgelaten moeten worden, anders vinden ze hun huis waarschijnlijk niet terug,terwijl katten probleemloos zelfstandig bij de buren in de vers omgewoelde tuin hun behoefte (kunnen) doen.
Een uiterst waardeloze film dus.

Ik verklap dus ook maar niet dat de honden winnen, geheel onterecht uiteraard.Alsof katten het zelfs maar nodig zouden vinden om de aarde te veroveren. Belachelijk!
Hoewel, soms willen ze dat misschien wel....Heikel?

10 opmerkingen:

Renesmurf zei

Katten vinden alles wel best.
Honden ook.
Dat is dan hun overeenkomst.

FRANK103 zei

@Rene: klopt! Zolang je ze maar te eten geeft.........

Sjoerd zei

Volgens mij hebben katten de wereld al veroverd...

suske zei

heikel ?

nee hoor !
gewoon hachelijk !

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
Bibbel Bips is een mooie kat. Wel een beetje een strenge uitstraling soms. Hij heeft ook een opvallende karakterkop. De leukste foto vond ik die waarbij z'n rechterpoot heel stoer uit die kartonnen doos hangt: zo reden wij in onze jonge tijd met onze linkerarm door het raam van ons eerste autootje door de stad.
Ik snap niet waarom katten altijd en met alle geweld in kartonnen dozen willen duiken. Zouden zij vroeger, voor zij vriendschap sloten met de mens, een zwervend bestaan hebben geleid, beschutting zoekend onder bruggen e.d.?
Schattig ook hoe zelfs de dapperste kat als was wordt in de handen van vertrouwde personen.
Wat de film Yentl betreft, deze kan inderdaad beter meteen na aankoop of huur middels vuur vernietigd worden.
Verder wil ik u nog complimenteren met die leuke spanning die u oproept tussen het feit dat de katten zogezegd de wereld willen veroveren en die foto's van een pittende Bibbel. Mijn (en uw) conclusie is dan waarschijnlijk ook dat de katten de wereld helemaal niet willen veroveren, ze bezitten die reeds. En met hoeveel joie de vivre!
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
P.S. Ik ben ervan overtuigd dat u dit stukje geschreven enkel en alenig met mij in gedachten.

FRANK103 zei

@sjoerd: inderdaad!

@suske: hachelijk is heel erg 2011, in 2012 is het heikel, maar wel oppassen dat je de h niet vergeet, want dat is wel hachelijk!

@drs: katten liggen vooral in dozen omdat ze dit kunnen, en als je in een doos kan liggen, waarom zou je het dan niet doen? Hoewel Bips een jeweetwelkater is straalt hij iets uit van: ik ben een harige witte bips en je blijft van mijn doos! Waarbij het iets te ver gaat om hier te vertellen dat Bips wel iets verhaart en er dus eigenlijk sprake is van een witharige doos. U begrijpt dit vast! En uiteraard was dit logje speciaal voor u geschreven, en voor uw huisgenoot Tijger. Ach, ik weet zeker dat ik eigenlijk geen toelichting hoef te geven!

www.brillie.nl zei

Waarde man, kunt u nou echt geen poezen mand betalen? een hachelijke zaak hoor.

FRANK103 zei

@Brillie: Bips heeft zeker 2 poezenkussens en een eigen stoeltje, alleen is meneer erg kieskeurig en wenst hij nu in een doosje te pitten. Meneer gaat nog liever naar buiten, rottigheid uithalen, dan dat hij ergens anders dan in dat doosje gaat slapen. Het is voor mij dus overmacht niet meer en niet minder. En heikel, waarbij je er goed op moet letten dat je niet de h vergeet......

JSHR zei

Hoera (nee ik vergeet niet de H en ook niet de A) voor de katten en de poezen!

FRANK103 zei

@jshr: jaja, maar niet te uitbundig, anders gaan ze helemaal naast hun schoenen lopen, als ze die zouden hebben.