maandag 12 maart 2012

Amsterdam WestpoortNa het voetballen op zondagmorgen, waarvan ik uiteraard géén foto's of film laat zien omdat ik dan ook in beeld zou kunnen komen,ben ik met Wes even naar het rangeerterrein Amsterdam Westpoort gereden.Dat kennen jullie vast, het is gelegen naast de Hemcentrale en tegenwoordig vooral bedoeld voor goederentreinen naar de OBA (kolenoverslag).De HUSA 1606 stond er, net als op 12 december 2011 (archief). Persoonlijk blijf ik dit een prachtige uitvoering van deze lok vinden. (zien jullie de zwaan?)Dan stond er een 189 van MRCE,dit keer de 189 213.De dieselloks van de serie 6400/6500 zijn via NS cargo, na een fusie met DB cargo,gaan luisteren naar de naam Railion, wat inmiddels weer is gewijzigd in DB Schenker rail.Waardoor er nu DB en Karla op 'onze' 6508 staat.Meer richting A10 staat een tweetal 189 geparkeerd in Railion kleuren, de 189 085 en de 189 072.De felrode kleuren doen het op de foto een stuk beter dan die zwarte MRCE lok!Ook fraai is een tweetal Strukton loks, de Willy en de Demi.De kenner ziet direct dat dit loks van het type G1206 zijn en daardoor niet identiek met de NS 6400/6500 loks.Ik verwijs graag naar de site van Railfan.Persoonlijk vond ik het wel een nuttig besteed halfuur, jullie vinden het wellicht heikel? (let op: de h niet vergeten!!)

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ze zijn wel nuttig, de treinen, en de rails ook natuurlijk.
Maar mooi, nee, dat zie ik niet zo.
Je passie daarintegen is dat wel.

Sjoerd zei

Dit mag je voor mij vaker doen. Hier zien we er niet zoveel. Hooguit wat railion locs. Ik zal eens kijken of ik die ook eens op de foto zet.

www.brillie.nl zei

Nu weet ik waarom de treinen nooit op tijd zijn... je staat er steeds ervoor. Hachelijke zaakje.

dating Amsterdam zei

Ik zou graag willen weten of het mogelijk is om dates in Amsterdam te organiseren waar geinteresseerden een date kunnen hebben in een soortgelijke omgeving?

FRANK103 zei

@rené: bedankt!

@sjoerd: doen!

@brillie: ik sta NIET op de rails, ivm de veiligheid en om 'gezeur' te voorkomen.

@dating amsterdam: wil je dates bij westpoort regelen? Klinkt vet heikel!

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Weet u werkelijk alles over treinen, of moet u eerst even een en ander opzoeken?
Ik kan het alleen maar eens zijn met Heer Renesmurf dat je passie erg mooi is; ontroerend zelfs. *snif*
En plots besef ik dat ik eigenlijk op geen enkel gebied een autoriteit ben. *snifsnif*
Bedenkelijk.
Uw Drs.

Ad zei

Kijk Frank,

Op dit soort fotoshoots zit de treinenfan te wachten! Ik zou zeggen; kom uit de anonimiteit, schaf 'bedrijfskleding' aan. Deuren en poorten gaan voor je open. Treinen worden zonder pardon even staande gehouden, want Frank103 komt fotograferen!

FRANK103 zei

@drs: kom kom, u bent vast wel op een gebied autoriteit, hoewel ik zo snel niet iets kan noemen.Aha, uw taalgebruik, liederlijk, proza. Maar ik ga daar niet teveel over uitweiden of complimenten uitdelen, straks gaat het me nog iets kosten en u weet het met die Hollanders, die benne zuunig!

Uw Frank-103

@Ad: ik liep daar in mijn voetbaloutfit, in een korte broek met mijn witte voetbalschoenen aan (die rijden trouwens uitstekend auto), als een soort van dorpsgek. Met een Frank-103 sweater aan hadden ze me vast opgepakt. Ach, wat zeg ik, vast? Zeker!