woensdag 21 maart 2012

Knutselen bij Erik


 Gisteravond hadden we afgesproken bij Erik, met als doel de wissels in de bovenbaan aan te sluiten.De printjes waar de wissels op aangesloten moesten worden waren echter onvindbaar, er zou dus weinig aangesloten worden.Dan de bezetmelding maar eens controleren van de bovenbaan, want tussen aansluiten en goed functioneren zit ook wel eens iets.Dat bleek nu ook weer, bepaalde blokken bleven aangeven bezet te zijn terwijl er geen trein in het blok stond.Dan moet er iets verkeerd aangesloten zijn, een railisolatie niet goed werken of een minimale kortsluiting zijn in een blok.Ook bleken er blokken vergeten te zijn, terwijl de printen wel nog ruimte hebben om blokken aan te sluiten.Een deel van de problemen wordt veroorzaakt door de metalen M-rails, een beetje verbuiging of vervuiling zorgt al voor valse contacten.Er is dus nog werk te doen, zie het boodschappenlijstje.En dan moeten de wissels ook nog aangsloten worden.Heikel?

4 opmerkingen:

Renesmurf zei

ja, dat is toch wel een hele serieuze aangelegenheid, en vast en zeker met het te verwachten resultaat.
Waar het om gaat begrijp ik nooit, het zal vast de combinatie zijn van bezig zijn en hoe het geworden is.

Sjoerd zei

Zolang het maar leuk blijft met je hobby maakt het niet zoveel uit. Ik heb meer plezier in samen bouwen en knutselen dan in alleen vliegen...

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Wat een gedoe toch allemaal. Ik zou een spoorbaantechnisch bouwkundig ingenieur die ook nog eens verstand heeft van treinen inhuren en hem de opdracht geven "het hierboven effe allemaal in orde te maken, ondertussen lees ik wel een boek, als het klaar is mot u maar zeggen hoeveel of het allemaal mot kosten, er staat een flinke voorraad bier in de ijskast en de weg naar het w.c. weet u wel te vinden".
Maar dat is natuurlijk niet de goede instelling van de hobbyspoorbouwer.
En 'nieuwe printjes waar de wissels op aangesloten moesten worden' aanschaffen bij de lokale spoorspullenboer is natuurlijk ook geen optie. Je zult het nooit anders zien: een mens komt triomfantelijk thuis van de winkel met de nieuwe printjes en reeds in de gang word je verwelkomd door een van het grut die je - godskolère - doodleuk mededeelt dat hij (zij) de printjes heeft gevonden onderaan in de poezenmand. Een mens rukt zich de haren uit het hoofd.
Ik zeg u, het is precair!
De Drs.

www.brillie.nl zei

Nu nog de bovenleidingen, en we kunnen spreken van een elektra baan. En nu maar hopend at ze het koper niet wegjatten.