donderdag 15 maart 2012

Over kindermishandeling en treinen


Collega Harry, die hier trouwens niet genoemd wil worden, had medelijden met de vandaal.Die moest zondagmorgen, na gevoetbald te hebben, mee treinenfoto's maken op een rangeerterrein. Onder dwang, dat was duidelijk.
Ik heb Wes nog gezegd dat, als zijn zus ook mee ging voetballen, we niet naar het rangeerterrein zouden gaan.Maar Lisanne was niet te bewegen tot een voetbalpartij op de zondagmorgen.Dat medelijden met de vandaal was misschien terecht, het betekende zeker niet dat de andere twee zouden ontsnappen aan een educatief uitje met papa op de zondag!Nee, die moesten mee naar het bos bij Kijk uit.En daar kon ik dan wel niet vertellen (uit eigen werk) over treinen en alles wat daarbij hoort of zou kunnen horen, daar waren genoeg andere aanknopingspunten om het verblijf in het bos tot een best wel boeiend gebeuren te maken.Ik wijs ze bijvoorbeeld op dit hekwerk met deur, bekend van de verhalen van Hans en Grietje. Dit is dan de gevangenis waar de heks Hans heeft opgesloten.
Als we dan een kwartier de omgeving afgezocht hebben naar de heks, dan kan ik los. De kenner ziet natuurlijk direct dat het gaat om de ingang van het bunker waar de diverse schilderijen van het Rijksmuseum, zoals De Nachtwacht, tijdens WO2 opgeslagen hebben gelegen.
De Schotse Hooglanders (hieronder) vormen ook altijd een hoogtepunt.Hoewel ze van mij wel op meer dan enige afstand mogen blijven met hun grote hoorns en hun valse blik.Dat we het educatieve bosbezoeksmaakvol hebben afgerond bij de wereldberoemde Patatoloog kan ik niet laten zien, het was zo zonnig dat mijn ijsje misschien sneller zou smelten dan de camera een foto kan maken.Heikel?

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Hoezo valse blik, je ziet de ogen niet eens...

FRANK103 zei

@sjoerd: ze gluren tussen hun kapsel door, heel heikel!

www.brillie.nl zei

Nee, ik herken het niet. Leg eens dat verhaal uit in details van die bunkers. het zo erg premide zijn als ik er niet meer over te weet kan komen.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Die bunker intrigeert mij wel. Er staat een olijk (groen) bordje met wetenschappelijk geoudehoer voor de bunker. Ik heb een poging gedaan om in te zoomen, maar dat lukte niet zo goed: mijn oogjes zijn niet meer wat ze waren. Of anders ligt het aan het camerastandpunt. Kan ook.
In elk geval, ik doe een wilde gok. Volgens mij hebben we hier te maken met een zogenaamde 'ijskelder' waarin kasteelheren en ander rijk gespuis vroeger zorgvuldig uit de kasteelvijver gehakte brokken ijs bewaarden ter later gebruik in de champagne-emmer (<= dat woord heb ik moeten opzoeken; het betreft hier namelijk een typisch geval van 'klinkerbotsing').
Bovendien is de kans groot dat in kwestige ijskelder nu vledermuizen een veilig onderkomen hebben gevonden.
Het zou eigenlijk jammer zijn, moest mijn uitleg niet de juiste zijn, wat vindt u ervan?
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
vledermuisspotter

suske zei

het gaat hier duidelijk om een - voorlopig (?) - afdeling van de school voor het leren draaien der matras, opgericht einde 19de eeuw door - natuurlijk - Nonkel Juul.
Gezien het feit dat de school de laatste 100 jaar weinig activiteiten aan de man/vrouw bracht hoeft u zich absoluut niet te haasten om uw kinderen in te schrijven.

Nee, geen dank voor deze educatieve en administratieve informatie.
graag gedaan.

Renesmurf zei

Als mensen niet genoemd willen worden dan moet je dat dan ook maar niet doen.

FRANK103 zei

@Brillie: zie voor een toelichting op het bunker: http://www.natuurwegwijzer.nl/routes/duinen-bij-castricum---slag-bij-castricum/10060000_000132
of met afbeelding:
http://www.filoscoop.com/2011/4/castricum.htm
Mocht je nog meer willen weten dan kan je googlen op Castricum, bunker en nachtwacht. Of is dat premide?
@drs: het bunker is voorzien van een dikke stalen deur, ik vermoed, maar weet het nietzeker, dat dit voor uw fledermuizen een niet te nemen obstakel vormt, dat zelfs met de tweeloop van Suske's nonkel Juul niet te slechten valt. Dat is overigens niet geheel toevallig, daar is de deurconstructie op ontworpen. Het zou vast boze geuniformeerde Duitse schilderijdieven niet buiten houden als het voor de vledermuizen een makkelijk te openen geheel zou zijn. Wat betreft uw ijsblokjesidee, het huisje Kijk Uit, ook op de foto, was het beginpunt van menig jachtpartij. En wat is een jachtpartij zonder ijsklontjes in de drank? U zult het wat dat betreft vast aan het goede einde hebben!

@suske: wellicht is het tijd voor een nieuwe klas matrasdraaiers in wording?

@rene: maar als ik Harry niet noem dan is het verhaal ook weer nietdoor je te controleren, als je die behoefte zou voelen. Nu kan daty wel.