vrijdag 16 maart 2012

Op jacht naar de albatros
 Ik had vanmorgen de compactcamera mee,het was me afgelopen tijd opgevallen dat rond 12.10 de albatros te zien was op Sloterdijk.
De albatros is de naam van de nieuwe hogesnelheidstrein van AnsaldoBreda, die ook wel V250 genoemd wordt (V=vitesse 250 is de topsnelheid van deze trein).De Italiaanse fabrikant had problemen met het leveren van de trein, en nu ze geleverd zijn vertonen ze zoveel gebreken dat NS Hispeed er tot op heden nog niet één heeft afgenomen.Er worden dus wel testritten, zonder reizigers, mee gemaakt. Als consument zou je denken, waarom heeft men geen beproefde trein gekocht, zoals de ICE of TGV?Waarom worden deze onbetrouwbare treinstellen niet teruggestuurd naar de fabrikant en wordt een alternatief gekocht? Het is een schimmig gebeuren van het opstellen van een bestek (men wilde geen TGV variant of ICE), het Europese aanbesteden, het moeten gunnen aan de goedkoopste aanbieder,het doen van aanbetalingen aan een financieel gammele Italiaanse fabrikant en de geringe verhaalsmogelijkheden als niet conform afspraken geleverd wordt.Voor mijn gevoel ontbreekt in dit rijtje iets als 'gezond verstand'.Maar om een lang verhaal kort te maken, ik was te laat richting Sloterdijk vertrokken en moet jullie dus een leuk kiekje schuldig blijven.Heikel?

7 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik vind de geel-blauwe toch de mooiste!

En ik zou wel eens iemand met een AVRO kapsel in een TROS trein zien zitten.

suske zei

je zou zowat bang worden om de trein te nemen na dit gelezen te hebben.

Sjoerd zei

Ach, zoals we afgelopen week hebben gezien is de bus ook niet veilig...

www.brillie.nl zei

Duidelijk een zaak van Premie, dat ze hier niet rijden. Het zou prachtig passen in alle vertragingen.

FRANK103 zei

@René: blauw en geel blijft de huisstijl van NSR, dat blijft dus wel even! En mensen met een AVRO kapsel zijn in ieder geval te zien in de commerciële treinen richting luxemburg (RTL).

@suske: niet helemaal nodig, de trein wordt pas geaccepteerd als deze goed is, dat heeft geen invloed op de bonus. Botsingen en vertragingen zijn wel bonusdrukkend

FRANK103 zei

@sjoerd: bussen kunnen vet hachelijk zijn!

@brillie: een echte Brillie reactie, zelfs onder dwang kan ik er niets van maken! On(na)volgbaar.

Joel zei

Hi, Nice post. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me.

Thanks!

Joel Houston
JHouston791@gmail.com