zaterdag 17 maart 2012

Voetballen tegen Edam


Doorgaans noem ik hier geen namen, of in ieder geval meld dat iemand niet genoemd wil worden, maar vandaag ontkom ik er niet aan namen te noemen.Het is namelijk zo, Lisanne moest vanmorgen voetballen tegen EVC in Edam. En Edam is gelegen naast Volendam, het wereldberoemde palingsound-dorp.En daar, in Volendam, onder de rook van een palingrokerij, woont Remco, die hier doorgaans overigens ook niet genoemd wil worden.Op weg naar Edam hadden we bedacht dat Remco het misschien leuk zou vinden om te komen kijken naar het gevoetbal van Lisanne.Waarom niet, de zon scheen en Edam zou afgedroogd gaan worden, iets wat bij de rechtgeaarde Volendammers, zoals Remco, altijd tot een goede bui leidt.Remco, die eigenlijk niet in Edam gezien wil worden, besloot toch te komen kijken.Hoewel de dames van het team van Lisanne al met een gelukje op 0-1 voorsprong waren gekomen, de keeper had haar afwashandschoenen aan en geheel per ongeluk een gevangen bal uit haar handen laten glippen de eigen goal in,werd er na de komst van Remco extra aangezet.

Het is bij jullie blogger niet bekend of Remco door de dames in het veld aangezien werd als scout voor FC Volendam, maar tot extra sportieve inspanningen leidde het wel!Na een bal op de paal en diverse net naastgeschoten ballen werd de 0-2 gemaakt.

(Lisanne koos na de komst van Remco haar veldpositie zodanig dat er geen fatsoenlijk plaatje meer te schieten was. Hieronder maakt ze dankbaar gebruik van de aanwezigheid van de man in het zwarte pakje)Dan nog een paar bijna kansen en de wedstrijd was voorbij.

(Hieronder: in de fototechnische dekking van de nummer 12 van EVC)Natuurlijk werd er na de wedstrijd nog een gezond drankje met bijbehorende versnapering genuttigd in de kantine en werd Remco bijna door de dames gevraagd als mascotte voor het team op te treden.

Bijna.Heikel? (let op, de h niet vergeten!!).

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Nou ja, ik dacht even dat het een monsterscore had moeten worden...

suske zei

dus het team heeft nog steeds geen mascotte ?
Da's pas heikel !

FRANK103 zei

@sjoerd: dat had gekund en misschien ook wel gemoeten, maar met 0-2 waren we ook al tevreden.

@suske: ik wil heus jou voordragen als mascotte, maar daar zitten dan wel verplichtingen voor je aan vast. Zoals het bijwonen van de wedstrijden...........

Renesmurf zei

Edam is dan weer bekend van de kaas. Net als Gouda overigens, en Leerdam.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Allemaal goed en wel, maar wie is die mysterieuze Remco - hoe zit het, wil die jongen nu wél of niet vernoemd worden? - eigenlijk helemaal?
Ik wil toch ook nog even vermelden dat die dame op de eerste foto, die kleine dame getooid in de kleuren van de vijand, er wel erg boosaardig uitziet (waarschijnlijk niet opgevoed in een gezin van brave en godvrezende ouders). Lisanne daarentegen laat wel een rustige en evenwichtige indruk na.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
P.S. Hup, Rood-Wit, Hup!!!
(Ja, ik liet mij even gaan. Mag het misschien?)

FRANK103 zei

@René: dat klopt! De Edammer kaas is wereldberoemd en wordt overal gegeten en verkocht, behalve in Volendam!

@drs: uiteraard mag u op dit blog reageren, en waarom niet enthousiast? Er was nog een foto van het boosaardig kijkende meisje van EVC, echter omdat ze verder voetballend geen groot gevaar vormde voor het team van Lisanne, heb ik die foto inmiddels verwijderd. Haar vervangster, het meisje met rugnummer 12 was heel wat gevaarlijker, hoewel die er weer vriendelijker uit zag. U ziet zo maar dat wij allen dus niet te snel op uiterlijk af moeten gaan! Hoewel dikke stevige poten vol littekens vaak voetbaltechnisch niet veel goeds voorspellen!

Dan over Remco, het zal hem worst zijn of hij hier genoemd wordt, een afbeelding vindt hij minder plezierig, het zou kunnen dat een collega hem ergens op internet spot en dat is dan toch niet echt de bedoeling.

NB u bedoelde met uw hup Rood Wit vast ook ons AZ, van die vrolijke meezinger: je staat er mee op en je gaat er mee naar bed, met AZ AZ AZ!!!

Uw Frank-103

www.brillie.nl zei

Dat de clubs nog een eens geld hebben voor een leuke mok. Dat is wel erg premide.