woensdag 4 april 2012

Treinen bij Erik

Een paar keer in de week moet er echt gewerkt worden, er moet worden gebuffeld!Bijvoorbeeld op de zolder van neef Erik, als er aan de spoorbaan geknutseld moet worden.Gelukkig heeft Erik de koek en zopie altijd goed voormekaar.Op zolder stond zijn best wel nieuwe 120 met een best wel nieuw setje verlichte zwitserse sneltreinrijtuigen, die in werkelijkheid in een ver, heel ver verleden zelfs tot Amsterdam kwamen!Dan wel met een Duits restauratierijtuig. Vorige keer had ik een briefje gemaakt met aandachtspunten, zaken die deze week opgelost moesten worden.Dat bestond uit het aanleggen van een tweetal nieuwe blokken en het op de andere print aansluiten van twee andere blokken.Waar Lisanne zich nog uiterst nuttig maakte door het aangeven van tangen en het inschenken van dubbelfris,daar zeg ik niets over neef Ries die vooral de accu van mijn handige panasonic compactcamera leeg wist te maken door het produceren van gruwelijke plaatjjes!Voor alle dolenthousiaste bezoekers van dit blog, en met name voor Wim de kok,hebben we een waargebeurd filmpje gemaakt,waarbij ik vooral en eigenlijk alleen veel aandacht heb besteed aan de muziek.

 
Heikel?

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Je moet gewoon een extra camerawagon maken en camoufleren

Renesmurf zei

Zo blijft er wel werk in de wereld! En vast leuk werk.

www.brillie.nl zei

Ook nu zie ik weer electronica zonder afscherming gebalkt zitten. Dat mag echt niet. De verzekering betaald geen bedrag uit bij brand. Ja, premide natuurlijk. Kijk maar naar Vodafone.

Anoniem zei

Erik zijn treinbaan lijkt wel The Neverending Story...Daarbij: een mooie Roco BR 132 gescoord voor weinig. Ik heb ook nog een Piko BR 56 binnengekregen maar die heeft wat aandacht nodig. Spreek je. Dr. Prof. Mr. Yselsteyn.

FRANK103 zei

@sjoerd: ja, deze camera heeft het ook al zeer zwaar te verduren gehad (gevallen....) en een nieuwe staat op het wensenlijstje...

@René: heel veel kleine stapjes zorgen dat we toch steeds iets verder komen....

@Brillie: hoewel het slechts om 18 volt gaat (digitale of rijspanning)en maximaal 3 ampére is er absoluut altijd brandgevaar, bij Miniatur Wonderland zijn er diverse loks gesmolten en printplaten afgebrand, bij Erik staat er alleen spanning op de baan als we er zijn en wordt de veiligheid toch in de gaten gehouden. De prints en bedrading zijn aangesloten conform de voorschriften van de diverse fabrikanten, het risico zou dus beperkt moeten zijn!

@Marco: aan de neverending story kwam tenminste een einde (en een deel 2), aan de baan van Erik komt voorlopig geen einde! Maar als de elektronica eenmaal foutloos werkt gaat het met het landschap en verf natuurlijk wel heel snel ergens op lijken! Jouw aankopen verdienden trouwens een weblog, gratis en zo aangemaakt. Zie je bij de verjaardag van Elise en Merijn!

suskeblogt zei

komt die dame in het volgende filmpje terug ?

FRANK103 zei

@suske: die dame is Lisanne en kan je hier regelmatig op foto's zien in haar rol van topvoetbalster. Filmpjes is ze minder enthousiast over, maar zijn er wel op youtube!
Zie:
http://www.youtube.com/watch?v=Daj6tu0vrJw&feature=player_embedded