woensdag 16 mei 2012

De spoortafel van Erik

 


Om de laatste paar wissels en blokken aan te sluiten hadden we gisteravond bij Erik afgesproken.Als de hele spoorbaan aangesloten is (wissels en rails op schakelprinten), dan kan de intellibox worden aangesloten op een PC met het programma koploper en kan er testgereden worden.Zover is het nog niet, diverse loks die nu voor het eerst mogen rijden blijken dit toch met enige tegenzin te doen,zodat de 140 en 212 op de foto's toch wat behandeling nodig hadden voor ze zonder storing een eerste rondje reden.Dan had Erik een deel van zijn gereedschap uitgeleend, waaronder zijn verlengsnoer, zodat er onder de spoortafel geen bedrading verlengd kon worden naar de printplaten.Laatste verstorende factor was Lisanne, die het geknutsel zeer gezellig vond,waardoor er nauwelijks meer geknutseld werd.Ik had me gestort op het aansluiten van een printplaat en het daarop aansluiten van 2 wissels.Eén wissel was gelukt (van de andere moest de bedrading verlengd worden) zodat er voorzichtig gesteld kan worden dat het geknutsel van gisteravond, buiten een aantal artistiek verantwoorde weblogwaardige foto's,niet zo heel veel opgeleverd heeft.Heikel?

9 opmerkingen:

suske zei

De koffie en bijhorende koek maken het in ieder geval gezellig.
Goed dat Lisanne niet over damesvoetbal begon, hoop ik.
Anders inderdaad heikel.

Suikermuis zei

Knutselen aan de gezelligheid geldt ook....


Waarom schiet die deathstar niet op de vijand?
Als dat zo doorgaat verliest de Enterprice het gevecht!

FRANK103 zei

@suske: bij Erik thuis wordt NIET over voetbal gesproken! Treinen, computers of nog meer over treinen, maar niet over voetbal. Niet over herenvoetbal, niet over jeugdvoetbal ,niet over damesvoetbal. Eigenlijk wordt er zelfs niet over een bal gesprokken, tenzij je het hebt over een antieke computermuis (met zo'n balletje.


@Ronald: ik heb een happy end bedacht voor dit verhaal:

toen kwam er een snelle trein aan, en die schoot Borg en Star Destroyer naar de maan!

Penibel?

Sjoerd zei

Als het maar gezellig was... toch.

Renesmurf zei

Het steekt allemaal zeer nauw.
En dan heb je ook wat!

www.brillie.nl zei

Zie ik nu heel goed, dat er ook in een potje geplast moet worden? Das wel heel erg premide.

FRANK103 zei

@Sjoerd: als het over treinen gaat is het toch altijd gezellig?

@René: je moet het ook niet overdrijven, het gaat allemaal om lage spanning en kleine stromen, als er een keer kortsluiting wordt gemaakt dan slaat de zekering aan, maar uiteindelijk moet alles het inderdaad doen.

@brillie: dat potje is expres voor jou neergezet, in het kader van 'op elk potje past een dekseltje', niet per se dat in ieder potje een deksel plast. Wat op zich ook wel een vreemde zin is.

www.brillie.nl zei

En een meisje dat moet helpen. Het is een hachelijke zaak.

FRANK103 zei

@brillie: ze mag en wil helpen, dat is iets heel anders dan moeten!