donderdag 17 mei 2012

Medemblik Hoorn 125 jaar

Ieder jaar is er met hemelvaart een stoomtrein evenement bij de stoomtrein Hoorn - Medemblik (SHM).Ook dit jaar moest ik voor dag en dauw mijn bed uit, ik ging meedoen verkleed in een 'apenpakkie'.Ahum, we beelden in historische kostuums de wereld anno 1887 uit.Een beetje reclame op het 3railforum leverde enthousiaste bezoeker Koen op, die hier trouwens niet genoemd wil worden.Uiteraard heb ik een teveel aan foto's geproduceerd van de mede uitbeelders van 1887,de kenner herkent uiteraard direct neef Erik, die hier trouwens ook niet genoemd wil worden, hierboven met Rachel en hieronder met Amber en Marit.De trein gaat van Hoorn, via Wognum en Opperdoes naar Medemblik,alwaar tijdig geremd moet worden (daar stopt het lijntje).We zijn één keer naar Medemblik gereden,
(hieronder: Bello!)in verband met de lunch,de rest van de tijd hebben we vooral tussen Midwoud en Wognum gependeld.
(hieronder: overstappen op Midwoud is gezien de perrons hachelijk)Hoewel mijn kostuum op deze foto's niet erg opvalt,deed deze dat vandaag wel.Ik heb daarom ook maar besloten dit hele bericht in de kleuren van 1887 uit te beelden.Rond 17.42 was deze enerverende dag dan eindelijk afgerond,na een laatste eenvoudige doch voedzame snack,maar volgend jaar houd ik hemelvaart weer vrij!Heikel?

6 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Ik weet niet wie die kleding heeft uitgezocht... maar de jaartallen lopen wel erg door elkaar heen. Daar klopt niets van. Nogal dom hoor.

FRANK103 zei

@dat regelt de stoomtrein, maar is beperkt in haar keuze want ze beschikken nu eenmaal over een beperkte hoeveelheid kleding....

Albert y Mara fotoblog zei

Een leuke reportage Frank, vooral om ie in B&W is. Mijn complimenten. Ik ben er gisteren met een vriend geweest. Op onze blog had ik een vooraankondiging gemaakt met een tweetal foto's. Kijk maar even. De hele reportage komt later op onze blog aan bod.
we hadden elkaar kunnen ontmoeten *wink, big smile*
Spoorse Groeten
Albert

Sjoerd zei

Ieder jaar toch weer een leuk evenement. En het heeft nog wat met treinen te maken ook.

suskeblogt zei

hopelijk waren de snacks geen 125 jaar oud zoals je zou vermoeden met die z/w foto's anders heel erg heikel achteraf !

FRANK103 zei

@Albert: ik had een erg opvallend kostuum aan, de kans is groot dat je me hebt zien lopen!

@Sjoerd: treinen of trams, maar het reed in ieder geval op stoom!

@suske: de snacks waren van recenter datum, anders zou ik daar nu niet meer over kunnen bloggen...