woensdag 23 mei 2012

Woensdagmorgenfietsen


Het weer was vanmorgen uitstekend geschikt voor een fietstochtje, zon, warm en nauwelijks een zuchtje wind.Hoewel jullie wellicht aan de plaatjes direct weer zien dat ik iedere keer ongeveer hetzelfde rondje fiets, moet ik vertellen dat ik vandaag de maximale ronde heb gefietst!Ik moet namelijk op tijd thuis zijn omdat er anders een stuks grut voor de vaste deur staat. En uiteraard krijg je als je aan de late kant bent ook een lekke band.De route leek niet helemaal standaard te verlopen toen ik deze kudde schotse hooglanders zag staan, daar fiets ik normaal makkelijk langs. Dit keer had de hooglander onder de pijl mijn fraaie rode shirt in de smiezen,in het achterhoofd die enorme hoorns van die hooglanders, heb ik een alternatieve route gekozen, waardoor de fietstocht wellicht enkele meters langer is geworden dan nodig was.De rest van de tocht ging voorspoedig,en rond 10.45 stond ik in Egmond aan Zee naar de zee te kijken.Dan richting Heilooen via de bollenvelden naar Limmen.Richting Akersloot en dan rechtsaf naar Uitgeest, met een van haar bekende molens hieronder op de foto.De laatste kilometers gingen ook voorspoedig zodat ik nog tijd had voor een bezoek aan de buurtsuper om een gezonde lunch voor het grut te scoren. Maar die laat ik hier niet meer zien.Heikel?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekke band? Balen ! Koop snel ook Conti's 4000S GP !
Grappig die hooglander , lijkt wel een stier in een Spaanse arena :-) Stond ie ook te snuiven?
Gr. Harry.

FRANK103 zei

@Harry: jazeker, en hij kwam ook mijn kant op lopen, hij keek me ook echt aan. Ik had geen tijd om in te zoomen voor de foto, ik heb de fiets omgedraaid, er is hachelijk, vet hachelijk en hooglander!

Renesmurf zei

Het is heerlijk weer!
Een lekke band komt vaker voor met heel slecht weer.

www.brillie.nl zei

30 graden, dan ga je toch niet fietsen?

Sjoerd zei

Gelukkig ook nog een trein gescoord. En die hooglanders doen normaal nooit wat....

suske zei

zou die ene hooglander je herkend hebben ?

FRANK103 zei

@Rene: bij regen is de kans op een lekke band inderdaad groter dan als het droog is!

@brillie: s'ochtends was het geen 30 graden en de rijwind koelt ook af, het was heerlijk om te fietsen!

@sjoerd: een gerenoveerde ddm met loungebanken etc. Is erg mooi geworden! Die hooglanders doen in theorie niets, maar ik weet niet zeker of ze dat in de praktijk ook niet doen, tot op heden hebben ze geen slachtoffers gemaakt, ik wil ook niet de eerste worden.....

@suske: ik had een rood hemd aan, en dat viel.misschien niet goed bij die hooglander (die neemt dat hoog op.....)

www.brillie.nl zei

Een vuurtoren met een zendantenne, daar heb ik wat aan.