donderdag 28 juni 2012

De 86 en de lopi 4.0
Nu zelfs Renesmurf opmerkt dat ik toch weinig van dit blog maak, in plaats van een gebruikelijke algemene reactie, zit ik met een dilemma.Moet ik jullie nog wel vertellen over de problemen met het afregelen van de 86 op de foto, waar ik de ESU lokpilot V4.0 niet goed ingesteld krijg?

Waarbij ik graag laat zien dat ik deskundige hulp krijg van Bibbel (Bips voor intimi)?En waarbij ik moet opbiechten dat ik bij een laatste poging de 86 goed te krijgen, de koolborstels heb bekeken en er achter ben gekomen dat ik er 1 verkeerd om had gemonteerd?Hoewel de 86 nu dus uitstekend rijdt blijft de 85 op deze foto nog iets indrukwekkender.Nu de EK zo ongeveer is afgelopen en de weersvoorspellingen nog steeds herfstachtig zijn, ga k me storten op de aankleding van het stoomdepot. Of ik er echter iets over ga plaatsen, daar moet ik nog eens over nadenken.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik zit gewoon in korte broek hoor, en t shirt, na te genieten van een prachtige zomerse dag.
Heerlijk.

Sjoerd zei

zelfs de manschaft is al naar huis... Kan ik dat bier ook wel in de gootsteen kieperen.

FRANK103 zei

@Rene: ja, dat zat ik ook, maar om 20.00 moest ik mijn boek binnen leggen omdat het toch begon te spetteren. De weersvoorspelling voor komend weekend is weer matig....

@sjoerd: of opdrinken omdat de italianen met een leuke wedstrijd de duitsers hebben verslagen!

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Deskundige hulp van Bibbel, Heer Frank-103?
U moet wel erg wanhopig zijn geweest! Volgens mij toonde Bips enkel interesse omdat hij dacht dat dat gepriegel van u misschien iets met eten te maken had.
Een groet.
De Drs.

lokkie zei

Je kunt ook nog het motortje vervangen door een Maxon motor. Daar wordt deze loc een stuk stiller door.

FRANK103 zei

@drs: u onderschat Bips nu wel gruwelijk, de kennis van een kattebeest van moderne technieken is vrijwel onbeperkt, Bips mag vooral de koelkast altijd zeer nauwgezet onderzoeken, hij kan er uren voor zitten. Enig verband met het in de koelkast staan van zijn voer werp ik verre van me. Ook het centrale verwarmingssysteem van ons huis heeft hij nauwgezet bestudeerd door er kort naast te gaan liggen. Ik durf te beweren dat Bips ook een graad in de electronica zou kunnen bezitten. Alleen hij uit zich lastig, veel verder van miauw komt hij niet. Anders was het een zekere Nobelprjswinnaar, onze Bips. Vast en zeker!

@Lokkie: ik heb de ombouw van jouw lok gezien, echter een goed omgebouwde Marklin lok zou het gewoon goed moeten doen, ik zal een filmpje maken!

Ad zei

Frank,

Wat is het bloggen toch een uitkomst voor de modelspoorders. Ik zie zoveel herkenbaars, zoveel geworstel, doorzettingsvermogen; downs en ups. En vooral die ups ( en dat zijn er toch veel) doet ons toch doorgaan met de mooiste hobby die er is. Mijn kat(S; hij wil hier niet genoemd worden en alle helemaal op het Lokaalspoorweblog optreden) is niet gezegend met enig technisch inzicht en de hond A zal het helemaal een worst zijn. Wat dat betreft sta ik alleen. Maar ik ga door want het is mijn veilige eigen wereld, die ik tenminste nog een beetje in de hand heb! Als het lastig wordt, denk gewoon: Wat maakt het allemaal uit, ik heb toch een trein.

FRANK103 zei

@Ad: volgens zijn webloggen leuk voor alle hobbies, maar dan uiteraard bij modelspoor ook! De spoorwegen als hobby vind ik een heel ontspannend gebeuren, in de zomermaanden met een boek in de tuin, museumlijnen bezoeken of gewoon een station, en in de winter op zolder achter de spoortafel. Het is ook met andere hobbies als fotografie te combineren, en het kan alleen (op zolder knutselen) en met meerderen (beursbezoek). En zelfs Bips vindt het boeiend, vooral omdat hij niet bij de spoortafel mag komen en over het algemeen heel nieuwsgierig is!