vrijdag 29 juni 2012

De 74, de 85 en de 86

Eerlijk gezegd, met een filmpje maak ik me er niet makkelijk vanaf. Het maken van een filmpje, het zoeken naar een bijpassend liedje (is bij dit filmpje niet gelukt), het converteren naar avi en vervolgens het uploaden, ik ben er zo een uur mee bezig. Voor jullie, het filmpje met de 74 en de gerepareerde 86.
Hachelijk?

8 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Zolang het een herhaling van het rondje is , ben ik er snel klaar meer.

FRANK103 zei

@brillie: meer wordt het niet, maar dit keer is het gefilmd met de compact, en niet met de sleutelhangercamera.

Ad zei

Ik vind de filmpjes elke weer leuk Frank. Bij mjin 74-er draait de voorlopas niet helemaal soepel.Hoe gaat dat bij jouw 74-er. Hoe bevalt het programmeren met de Mobile Station 1? Ik heb sinds deze week mijn Mobile Station 2 compleet. Het heeft ruim een halfjaar geduurd voordat Märklin het schakelnetdeel ( de 30 VA kon leveren).

FRANK103 zei

Hoi Ad, bedankt, het is leuk om te horen dat je de filmpjes leuk vindt!

Bij mijn 74 is het me niet opgevallen dat het voorloopwiel niet soepel draait, ik zal er komende tijd eens op letten. De hobby sleper die Marklin heeft gemonteerd ga ik wel vervangen, daar ben ik niet tevreden over.

Ik gebruik voor de spoortafel een 6021 en daarmee gaat programmeren helemaal nauwelijks of niet, ik heb daarom een MS1 gekocht (de MS2 was er nog niet). Met de MS1 is de lok redelijk te programmeren, met een aantal beperkingen. Je kan geen posities boven de 80 kiezen en de reeds ingestelde CV kan je ook niet uitlezen. Ik gebruik de MS1 uitsluitend voor programmeren en soms een testbaantje.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Ik vind het prachtig. Muziek hoefde niet: het behaaglijk ruisen van de wielen op de sporen was voor de rustzoekende kijker een verademing in onze van teringherrie vergeven wereld.
De volgende keer kunt u misschien proberen Bibbel bij het geheel te betrekken, kwestie van met zijn geinige aanwezigheid het geheel te verluchten, zeg maar. Als ik een suggestie mag doen: het zou de bedoeling zijn dat Bips door een aanstormend spoorvoertuigje zodanig schrikt dat hij ongeveer een metertje recht omhoog wipt, zoals alleen katten dat kunnen doen. Dolle pret! Je blijft lachen. (Ik heb u natuurlijk geen bevelen te geven en het is maar een voorstel.)
Anderzijds besef ik ook wel dat mijn gezeik over katten u wellicht danig op de zenuwen begint te werken.
Ik zeg: commentaar leveren blijft hachelijk.
Ondertussen doorlevend tot de dood erop volgt,
Uw Drs.

renesmurf zei

leuk hoor, zonder brokken, alles oke, en muziek hoeft er niet bij, dat werkt afleidend.

Sjoerd zei

Ik sluit me bij renesmurf aan, dit filmpje is zonder muziek helemaal af.

FRANK103 zei

@drs: onze harige witte Bips heeft één belangrijke eigenschap waardoor hij niet te dicht bij de spoortafel mag zitten, het mormel verhaart! Ik schets u graag hoe die haren opgezogen worden door mijn fraaie Märklin lokomotiefjes waaardoor hun nauwkeurig geconstrueerde tandwieltjes ernstig geremd worden, ongekende afschuwelijke schade tot stand brengend. Hoe olijke een witte Bips in combinatie tot treinen ook is, zolang hij een harige witte Bips is, gaat dat niet gebeuren!

@René: bedankt! Nog een tevreden kijker!

@Sjoerd: deze dag kan niet meer stuk!