zaterdag 30 juni 2012

Het uitje

Een uitje met de collega's, altijd leuk, al is er geen budget om iets te gaan doen.Dus gaan we eten bij de koksschool verderop,waar VMBO'ers met culinaire aanleg een maaltijd tegen schappelijke prijzen bereiden.En eerlijk gezegd, ze kunnen er wat van!Het lijkt wel een beetje op zo'n kappersschool,waarvoor ze ook altijd slachtoffers zoeken.Daarna gaan we naar het paleis op de Dam,dat weer te bezichtigen is.En waar een tentoonstelling is over Lodewijk Napoleon, de jongere broer van keizer Napoleon.Lodewijk Napoleon was, zoals iedereen vast weet, koning van Nederland van 1806 tot 1810 (hieronder: de burgerzaal)en had het stadhuis van Amsterdam
(hieronder een Romeinse afbeelding in de Vierschaar)in 1808 als paleis aangeboden gekregen.Het werd gebouwd tussen 1648 en 1665 (geweldig toch, dat wikipedia) en mijn collega's hebben gezocht naar de wc van Bea,
(hieronder: Europa in 1650)maar deze niet gevonden. (hieronder: de schepenzaal)Nu zullen we nooit weten of ze inderdaad gouden kranen heeft.
(hieronder: een goeden klok, maar is het linker dier nu een sfinx??)Gelukkig heeft de middag ook een happy end,
(hieronder: Atlas)als ik nog een kwartiertje treinen kan fotograferen op CS.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik ben niet zo van koningen en koninginnen... Viva le republic

www.brillie.nl zei

Ik kan je het wel vertellen, maar ik mag niets zeggen, of de kraantjes van goud zijn.

Renesmurf zei

Amsterdam is leuk, uitjes met collega`s zijn dat niet.
En als je denkt dat iedereen uit zijn kop dingen weet zit je fout.

FRANK103 zei

@sjoerd: emigreren mag....

@brillie: dan zullen we het nooit weten

@rené: heel subtiel zeg ik 2 regels verder dat ik alles van wikipedia heb.....

Albert y Mara zei

Dit noemen ze toch consuminderen?
Mooi die laatste foto.
Onze laatste blog met 2 NSM foto's.
Grtz
Albert

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Volgens mij is dat linker beest gewoon een wolf, want Romeinen hadden iets met wolven. Remus en Romulus, weet u wel. Sfinxen, dat was meer iets voor Egyptenaren.
Een groet.
De Drs.

suske zei

dat dienen Louis ooit onzen koning geweest is wist ik niet meer.
Die maaltijd bij de banketbakkers daarentegen vind ik veel interessanter.

FRANK103 zei

@albert: ja, die fyra blijf ik erg fraai vinden. Ik hoop nog steeds dat marklin hem in model uit gaat brengen....

@drs: het zijn franse klokkenmakers geweest die de kunstwerken gemaakt hebben. Soms met de franse slag, volgens de aanwezige kunstkenner hadden de romeinen geen katachtigen op hun vaandels, maar adelaars! En in een aantal gevallen lijkt het nergens op. Een wolf xou op zich wel logisch zijn. Maar dan wel een mislukte wolf.

@ suske: ja. Toen was Belgie nog een deel van Nederland, pas in 1830 werd belgie onafhankelijk! Maar de Vlaamse frieten zijn altijd gebleven! Van de maaltijd heb ik - helaas- niet meer foto's....

Ad zei

Zo te zien is het bezoek aan de tentoonstelling over Lodewijk Napoleon de moeite waard. De Fyra is inderdaad een locomotief om te hebben. Ik wacht wel de Märklin-versie af. Locs van de andere merken blijft toch een zeker risico op een Märklin-baan, qua rij-eigenschappen en degelijkheid.

FRANK103 zei

@Ad: en bezoek aan het paleis op de dam is de moeite waard, het lodewijk napoleon deel vond ik minder boeiend (klokken en meubels).
Mijn 2 Piko treinen zijn redelijk, maar niet zo goed als marklin, waardoor ze weinig gebruikt worden. Dan kan je beter minder loks kopen, maar dan de goede marklin loks.