donderdag 7 juni 2012

Per trein en tram


De doorsnede werkdag begin ik per trein. Als we tijdens zo'n werkdag ook nog moeten reizen dan gaat dat veelal ook per trein.Als je tijdens zo'n treinreis iets aardigs ziet, zoals een albatros, dan had je in een (ver, zeer ver) verleden gewoon pech.Maar nu heb ik een fototoestel met android, internet, mail, agenda, spelletjes, navigatie en (verwaarloosbare) telefoonfunctie.Dus is de albatros geschoten, voor het blog.Op het plaatselijke centraal station zie ik, tot wanhoop overigens van mijn collega's, diezelfde albatros weer aan komen rijden.Nog even een 186 traxx-lok vastleggenen dan snel de collega's achterna.Als we op de goede tram staan te wachten spot ik de 100 jaar Toonder tram,die ik uiteraard ook niet voorbij kan laten rijdenzonder een weblogwaardige opname gemaakt te hebben.Op de terugreis maak ik ook nog een kiekje uit de tramen uiteraard ook van de dubbeldekker naar huis.Een dubbeldekker met 1700 in plaats van een SLT.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik reis nooit per trein, maar ik vind stations altijd wel interesant.

FRANK103 zei

@René: door vele files en hoge kosten voor parkeren is de trein hier best een goed alternatief. Maar in andere delen van het land is dat absoluut heel anders!

Sjoerd zei

Er is in ieder geval meer te zien als je met de trein gaat en zelf niet hoeft te rijden.

Anoniem zei

de stoptrein gaat sneller als de Albatros? Hachelijk Neef...

Suikermuis zei

niet als ... dan.

Renesmurf zei

Alsof parkeren hier gratis is en er geen drukte bestaat.

Ad zei

Best handig zo'n fototoestel met belfunctie! Mooie foto's

www.brillie.nl zei

Een roze trein? OMG.

FRANK103 zei

@sjoerd: je kan dan veilig foto's maken.....

@neef: de stoptrein heeft voorrang op een testrit, lijkt me logisch. Daarnaast is zo'n Italiaanse rammelbak natuurlijk niet vooruit te branden...

@Ronald: in west-friesland is het als!

@René: tuurlijk, maar je betaalt in Groningen geen 5 euro per uur, en ik ben per trein sneller op het werk dan met mijn auto. Een goed alternatief, maar niet meer dan dat!

@Ad: handig toch! Of niet, ik kan nu veel vaker hier foto's zetten....

@Brillie: ja, zouden die lieden van NS highspeed nu ook graag aan jouw billen willen zitten?