donderdag 21 juni 2012

Woensdagmorgenfietsen



Onverwacht eigenlijk was er woensdagmorgen tijd om een tochtje te fietsen. Het weer was ook echt fietsweer, zonnetje en een zacht briesje.



Uiteraard had ik direct besloten mijn standaard rondje te fietsen, maar dan wel met de mogelijkheid door te rijden tot Egmond aan Zee, als ik op tijd bij Johannes Hof zou zijn. Ik moet op tijd thuis zijn voor het grut, maar dat hoef ik vast niet uit te leggen!



In het bos bij Egmond aan Zee liepen hinderlijk veel wandelaars op de paden, de lanen in. Dan imiteer ik uiteraard luidkeels een fietsbel, gaan ze eerst op hun gemak stil staan, omdraaien om dan nog eens te gaan bedenken of ze aan de kant zullen gaan en zo ja, aan de linker of aan de rechterkant.



Zelfs de langzame lezer begrijpt dat ik minimaal 1 zo'n sukkelachtige wandelaar bijna aangereden heb en ik in ieder geval een tiental van die zolen de elementaire verkeersregels heb toegeroepen.



Niet dat het helpt, maar er lopen daarna meerdere van die wandeltreuzels rond met een complex met betrekking tot asociale wielrenners, en dat geeft mij dan wel weer een tevreden gevoel.



De terugweg heb ik wind mee en ik ben zo snel thuis dat ik zelfs een smakelijke lunch voor het grut bij de buurtsuper kan scoren. Waarop het grut besluit bij een vriendinnetje te gaan spelen en ik de gezonde eenvoudige lunch zelf maar naar binnen moet werken.



Dankzij Runkeeper kan ik jullie vertellen dat ik 57 kilometer heb gereden met een gemiddelde van 24,75, zodat collega René me vandaag adviseerde nog maar een (flink) aantal trainingsrondjes te maken voordat we een toertocht gaan rijden.



Hachelijk?

6 opmerkingen:

Renesmurf zei

Een lekker dagje, en gelukkig niet heel druk op het strand.

FRANK103 zei

@rene: daar was er waarschijnlijk te veel wind voor?

Suske. zei

Die eenvoudige doch voedzame maaltijd zal rap verteerd geweest zijn na zo'n rit !

Sjoerd zei

die trein was zeker alleen voor mij...

www.brillie.nl zei

Wordt dat niet saai, dat gelijke rondje?

FRANK103 zei

@suske: dat klopt!

@sjoerd: dat klopt!
(en voor Ad)

@Brillie: dat klopt, maar het is een erg leuk rondje.