vrijdag 27 juli 2012

De midweek


Wes is deze week op camp met de padvinders,Lisanne heeft het druk met haar bijbaantjes

en Madelon 103 moet gewoon naar kantoor.De lezer begrijpt direct dat er ruimte is voor een minivakantie voor de overgebleven twee 103-tjes.Nu was de weersvoorspelling voor deze week niet helemaal eenduidig en kamperen vorig jaar in de Harz was ook geen overtuigend succes door plaatselijke neerslag.Om geen tijd te hoeven verprutsen aan het aldaar zoeken van een 'zimmer frei'heb ik gewoon vanuit Nederland al een last minute geboekt bij een vakantieparkje met een subtropisch zwemparadijs.Van het zwemparadijs heb ik geen foto's,immers hoe gemakkelijk kan men in 2012 niet allerlei dubieuze dingen denkenvan een schaars geklede man met een spiegelreflex met stevig ontwikkelde lensin een zwemparadijs.In Willingen,een plaatsje iets verderop,was een dierentuintje met een vogelshow,waar men niet vreemd op keek van de spiegelreflex.Hoewel deze foto's het verhaal van de midweekdus niet helemaal correct weergeven,kan ik wel zeggendat Elise en ikhet erg naar onze zin gehad hebben.Hachelijk?

11 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Van deze vogelshow heb ik genoten. Dankjewel Frank103 voor het plaatsen.
Grtz Mara

Renesmurf zei

He, ik zie zowaar een smurf. Dat verklaar ik hierbij tot de mooiste foto.

FRANK103 zei

@Mara: graag gedaan!

@René: ik heb speciaal voor jou deze foto gemaakt, ik vind het leuk dat je die ook het mooiste vindt!

suske zei

dat bordje patat met mag er ook wezen.

FRANK103 zei

Reactie van Albert en Mara heb ik verwijderd ter voorkoming van spam.

Vrgr

Frank

Sjoerd zei

Die uilen vind ik prachtig, van dat bordje krijg ik honger, eens even kijken wat er nog is...

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Het zal je maar overkomen dat zo’n arend weg is met 1 van je frietjes … Daar ga je toch achteraan?!?
Nu, als je dichterbij komt, is het natuurlijk ook mogelijk dat hij dan ook nog eens een keertje weg is met 1 van je vingers.
Ik blijf het hachelijk vinden.
De Drs.

FRANK103 zei

@suske: dat was een heerlijke schnitzel, dat kan ik je vertellen! Daarvoor zou ik iedere vakantie wel in Duitsland willen vieren!

@Sjoerd: park Hoch Sauerland en het dorpje medebach is bij jou vandaan maar 3 uur rijden, of nog minder. En dat voor zo'n heerlijke schnitzel, ik zou al in de MG zitten!
NB je tankt er voor 1,56 euro, dus in feite bespaar je nog geld ook.....

;-)


@drs: vooraf werd bij deze show duidelijk verteld, in hun beste Duits, dat eten tijdens de show verboden is, dat deze vogels op 500 meter afstand kunnen zien of je een frietje of een muis in de handen hebt, ze kunnen ook het onderscheid maken tussen friet en vingers. Een van de aanwezigen vond het nodig zijn kleine kind iets te eten te geven, en dat kind werd door een van de vogels aangevallen en de boterham met kaas werd door de vogel meegenomen. Het hevig brullende kind mankeerde gelukkig niks en de vriendelijke man op de foto was daarna vooral benieuwd of zijn vogel iets mankeerde (die moest bij het kind vandaan getrokken worden) en was vervolgens erg boos op de ouders. Met andere woorden, het bezoeken van een vogelshow is voor doven en slechthorenden nog hachelijker dan voor de rest, en die vogels zijn een stuk groter dan u bij het zien van de plaatjes denkt. Met een spanwijdte van 1,5 tot 2 meter past zo'n best bij ons niet in de pan.
U had zoals gebruikelijk, de zere vinger in het zicht van de greifvogel gehouden.

FRANK103 zei

zo'n best is uiteraard zo'n beest, en ik heb inmiddels op internet nagelezen dat men zo'n vogel doorgaans geplukt en wel op de barbeque legt, waar de afmetingen minder een rol spelen......

rob alberts zei

Begrijp ik nu goed uit de laatste foto, dat ze jullie volgend jaar weer terug verwachten?
Ik begrijp dat jullie in ieder geval genoten hebben!
Zonnige zomergroet

FRANK103 zei

@rob: ik vond het er leuk voor een keer, maar een volgende minivakantie ga ik naar een omgeving waar meer te doen is voor Elise, die niet gek is op wandelen en ook wat onzeker is met fietsen. Koblenz misschien? (moezel of rijn)