maandag 23 juli 2012

Koffie en treinen


Zaterdag was een mooie dag om aan de spoorbaan van Erik te knutselen.De koffie stond -zoals gebruikelijk - al klaar. Suzanne had cakejes gebakken.Het koffiezetapparaat had echter zijn laatste adem uitgeblazen.En een zaterdag knutselen op 1 kop koffie is een hachelijke zaak!Na uren van overleg,onder smaakvolle omstandigheden,is er besloten een nieuwe machine aan te schaffen!Dus zijn we naar het plaatselijke winkelcentrum gewandeld,waar een detailhandelaar koffiezetapparaten verkoopt.Erik heeft uiteraaard een heel futuristische machine uitgezocht,met veel knoppen.Die zelf bonen maalt.En zo eindigt een middagje knutselen aan de spoorbaan toch weer goed!Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat kan echt niet, zomer in Nederland en dan ga jij knutselen.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Ik wist niet dat het bestond. Zo’n koffiemachine die zelf nog z’n bonen maalt, bedoel ik. Gaat dat dan niet gepaard met een hoop teringherrie?
Ik vind het maar hachelijk, hoor!
Uw Drs.

renesmurf zei

Alles gaat een keer kapot, en dat is jammer.
En dat moet weer klaar, of vervangen worden.

Albert y Mara fotoblog zei

Ik kom dus niet met zulk weer in de kamer waar mijn treinenbaan staat. Nu tijd voor de MGF. Inderdaad Drenthe is voor jou heel erg ver. Voor ons ver wel 140 km, maar onze ontmoeting met die schaapsherder was bijzonder. Zie laatste blog Frank.
Spoorse groeten
Albert

www.brillie.nl zei

Geef mij maar expresso, van DE natuurlijk.

Renesmurf zei

Daar was zaterdag een prima dag voor ja, en er zullen vast nog zeker prima zaterdagjes bijkomen!

www.brillie.nl zei

Wel ja, je bent weer eens op vakantie en stuurt niet eens een kaartje...

FRANK103 zei

@sjoerd: de foto's zijn van zaterdag, toen was het echt treinenzolderweer. In ieder geval was het bij neef Erik in de tuin niet bijzonder aangenaam, en dat lag niet aan neef Erik!

@drs: zoals altijd legt u de vinger op de zere plek, het maakt een teringherrie, zodanig dat er nauwelijks ongemalen bonen te koop zijn om de verkoop van gehoorapparaten niet verder te stimuleren. De zorg is al zo duur! maar Erik heeft iets met exclusiviteit!

@René: klopt als een (koffie)bus!

@Albert: zolang het op zolder niet boven de 20 graden uit komt (dat is het er in de wintermaanden door een uitgekiend verwarmingssysteem ook) kan er op zolder geknutseld worden. Het was zaterdagmiddag daar niet warmer dan 20 graden, hoewel neef Erik natuurlijk niet een heel betrouwbare graadmeter is. Ee bezoekje aan Drente is voor ons niet gebruikelijk, maar een afstand van 140 kilometer daar liggen we minder wakker van hoor.

@brillie: persoonlijk ben ik meer van de cappuccino of gewone koffie, een expresso is wat teveel maaltijdkoffie.

@René: ik verwacht nu pas in september pas weer aan de zolderbanen te knutselen, ik hoop echt op een warme zomer!

@brillie: ik heb wel kaartjes verstuurd, maar niet aan jou. Dan zal je me je adres moeten mailen!