maandag 13 augustus 2012

Quimper (of in het Bretons: Kemper)

Als we dan het hoogtepunt van een dorpje bekeken hebben, het station, en we hebben tijd over,dan is er tijd om de overige bezienswaardigheden te bekijken.
In Quimper zijn we richting de kerktorens gereden van de plaatselijke kathedraal, de Saint Corentin.Het centrum van Quimper is voorzien van vakwerkhuisjes (winkels) en andere te renoveren panden,de straten leiden naar het plein bij deze Saint Corentin.Uiteraard hebben we de kathedraal ook van binnen bekeken, volgens het ANWB boekje (over NormandiĆ« en Bretagne) was er iets met dit gebouw aan de hand.Eenmaal binnen moet ik uiteraard een foto maken van een grafzerk met een paus/bisschop.De hoge plafonds met het orgel.En dan valt het ons op, de kerk is niet in een mooie rechte lijn gebouwd, maar er zit een knik in!Na zoveel cultuur en ontwikkeling bezoeken we, om weer bij te komen, een souvenierswinkeltjeen een plaatselijke delicatessenhandel.Hachelijk?
(NB de malaga smaak was NIET voor herhaling vatbaar. Rozijnen in een ijsje is heel smerig!)

8 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Het verbaast mij altijd dat mensen staan te genieten bij oude graven. Terwijl, bij nieuwe graven ze altijd staan te janken.

Albert y Mara fotoblog zei

Die kerk heb je mooi op de plaat vastgelegd. Niet dat we kerkelijk zijn, maar een mooie kerk bezoeken wij graag, zeker ook als er een oud kerkhof bij is of de stenen in de kerk liggen.
Groetjes Mara

Sjoerd zei

Die laatste foto is het einde

Ad zei

Ik mis de foto's van het hoogte punt! Je moet wel hoogte punten vam bijzaken kunnen onderscheiden. Hachelijk?

FRANK103 zei

@brillie: zo is het leven (en de dood!)

@Albert: een kerk bekijken vind ik ook leuk, voooral zo'n mooie kathedraal. Maar kastelen en forten vind ik ook leuk om te bezoeken, iets van de geschiedenis opsnuiven....

@sjoerd: die laatste foto is het smakelijkst, dat is duidelijk!

@Ad: het hoogste punt in een kerk met 2 gelijke torens is een penibele vraag, vooral omdat de torens niet open waren voor bezoekers. Met een centimeter of een GPS telefoon had ik misschien een zinnige uitspraak kunnen doen!

FRANK103 zei

@Ad: het avondprogramma liet zondag geen bezoek aan de mc toe, dus het hoogtepunt was niet culinair verantwoord.....

www.brillie.nl zei

Maar nu dood is straks ook doods. Dus je verklaring is niet helemaal te volgen.

FRANK103 zei

@brillie: ik heb ook geen verklaring, jouw opmerking was helemaal correct. Bij een recent overleden persoon wordt die door de nabestaanden (waarschijnlijk) gemist, maar iemand die al jaren dood is wordt nu eenmaal minder gemist, dan is het verdriet ook minder. Laat staan iemand die al 500 jaar geleden is overleden, daarvan kan je moeilijk zeggen dat er nog iemand is die deze persoon mist.