maandag 19 november 2012

De dino film

Tuurlijk zitten jullie niet te wachten op een filmpje. Dat is dan ook geen reden het filmpje niet te plaatsen!Albert wil graag met de kerst naar deze show, wat misschien lastig is omdat deze show alleen afgelopen weekend in Nederland was, maar wel binnenkort in Begië te zien is: http://www.dinosaurlive.com/.Dan wil Ad zijn Marklin NS 1139 ombouwen naar digitaal met een ESU decoder, daarvoor zou ik een eenvoudige ESU V4.0 halen (54610) en een permanent magneet voor een trommelcollector motor (die heeft mijn 1139).
Harlaar adviseert de MFX versie van de ESU V4.0 omdat de gewone soms lastig in te stellen is, iets wat bij mijn loks ook het geval is. Smoorspoelen monteer ik zelf nooit, hoewel die wel aanbevolen worden, en de lampjes zijn waarschijnlijk al de 19 Volt exemplaren, die voldoen dus ook.
Mijn omgebouwde 1100 hebben een massa of voeding probleem, als oplossing wordt een verbinding solderen op de sleper aanbevolen.De V200 is een moeilijker verhaal, dit betreft een oude motor die soms erg veel stroom wil trekken en daarbij de decoder kan beschadigen. Dat is erg vervelend als je een dure loksound ingebouwd hebt.Ik zou beide loks meenemen naar Harlaar in Badhoevedorp en de verkopers even advies vragen, de 1139 kan probleemloos met de V4.0 en permanent magneet (bij elkaar ongeveer 35 euro), mijn V200 is omgebouwd met een Marklin decoder (delta 66032 met 80 adressen van 35 euro) en rijdt ook erg goed, zie http://frank1631.blogspot.nl/search/label/DB220.Ter afronding, Erik maakte zich terecht zorgen over het culinaire deel van de zondag: we zijn na de dino show nog naar het bos geweest waar opa Fred, die hier niet genoemd wil worden, ons nog getrakteerd heeft op een overheerlijke warme chocomelk met slagroom, zodat er ook sprake was van een happy end.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

De dinoshow leek me dan het hoogtepunt. En de rest voltrok zich.

suske zei

en de Flintstones waren niet van de partij ? HACHELIJK !!!

Sjoerd zei

Ik dacht al, waar blijft de koffie...

Albert y Mara zei

Geen vette hap er bij? Dit is een beetje gezonder. Als Viggo in de kerstvakantie komt logeren, laat ik hem dit filmpje wel zien. Om nu helemaal naar België te gaan.
Grtz Albert

Ad zei

Frank,

Bedankt voor het advies!

Ad zei

Frank,

De achtpolige stekker (bij de ESU 4.0 - 54610) kun je in de Märklin locs niet gebruiken. Kun je de stekker verwijderen en zit er een aansluitschema bij van de kleuren met de bijhorende functies? \
De V200 is en V200.1 of wel de BR221 (Märklin 3582 met 5-sterrenmotor). Dat is een vrij recente motor. Ik verwacht daar zelf niet zo veel problemen mee. Zaterdag wil ik de BR 221 presenteren "aan het grote publiek" op m'n weblog. Het is een mooie loc!

www.brillie.nl zei

Pas je wel op? Het is wel erg veel txt dat je aan het schrijven bent.

FRANK103 zei

@Rene: de dinoshow was zeker het hoogtepunt!

@Suske: die stonden hapjes en drankjes te verkopen

@Sjoerd: die was bij vorig bericht nog te warm...

@albert: geen vette hap, het kan niet altijd feest zijn.

@Ad: graag gedaan, maar ik was niet even duidelijk of volledig! De ESU 54610 is de goedkoopste en beste decoder die je kan gebruiken, de stekker kan je los knippen en er zit een zeer uitgebreide gebruiksaanwijzing bij waarin zeer duidelijk staat hoe de decoder aangesloten moet worden. Deze gebruiksaanwijzing is in Nederlands. Ik heb dezelfde 221, maar dan de beige blauwe uitvoering. Deze is omgebouwd met een 60760 decoder, die ik niemand aan zal raden, dan is ESU een klasse beter!

@brillie: zeker, alleen produceer ik veel tekst die niet op het weblog mag.