zondag 30 december 2012

De reis naar Kloefeld

Vincent viert dit jaar het 10 jarig jubileum van zijn spoorbaan, depot Kloefeld.Daarvoor had hij diverse festiviteiten bedacht, onder andere speciale treinen naar Kloefeld (bezoekers dus!).Omdat ik altijd wel in ben voor zo'n uitje heb ik me bij Vincent gemeld voor een trein van de Frankensteinbaan,  de (on)officiële naam van mijn spoorbaan, naar Kloefeld.Zo serieus als Vincent dan weet te vertellen over depot Kloefeld en de speciale trein naar Kloefeld,zoveel moeite kost het mij er een serieus verhaal van te maken!In depot Kloefeld rijden vooral stoomlokomotieven en wordt sterk periodegebonden gereden, hij beperkt zich tot periode 3 (van 1945 tot de laatste stoomlok is afgedankt, in Duitsland rond 1970).Ik had aangekondigd met een moderne Zwitserse lok langs te komen, moderne rijtuigen erachter, echter die was niet welkom!Vervolgens zou de stroomlijn stoomlok de trein trekken, maar als de McDonalds restauratiewagon niet mee mocht, dan zou de hele trein niet komen!De machinist van de diesellok blijkt niet zo'n liefhebber van McDonalds en biedt aan de trein te brengen, waarop alsnog de stoomtrein de speciale trein naar Kloefeld trekt!En dan vertel ik het kort en bondig!Het was een bijzonder leuk bezoek aan Kloefeld, hoewel Vincent diverse malen riep dat mijn aanwezigheid hachelijk was, was het een geslaagde middag.Uiteraard heb ik hem er wel op gewezen niet te vaak te roepen dat het heikel is, want hoe gemakkelijk vergeet je niet de h en leidt dat tot een minder gezellig bezoek?Ter afsluiting laat ik hier ook het filmpje zien en sluit af met het woord van 2013:


periculeus!

10 opmerkingen:

Ad zei

periculeus, vind ik eigenlijk niet zo toegankelijk woord; hachelijk is toegankelijker. Kun je niet een wat spoorser woord verzinnen?

Sjoerd zei

I'm a train is wel heel afgezaagd...
Mooi artikel dat wel.

www.brillie.nl zei

Saaie film weer. Elk rondje is gelijk aan de vorige. Op eens weet ik weer waarom ik niet wil sporen.

Renesmurf zei

ja, het lijkt hetzelfde als gisteren, je geniet lekker en je speelt fijn, en doet er niemand kwaad mee!

Ad zei

Frank,

Toch een erg leuk spoors periculeus filmpje. I'm totally flabbergasted!

FRANK103 zei

@Ad: een spoorser variant van hachelijk. Nee, dat wordt lastig!

@Sjoerd: stoomtreinen zijn toch afgezaagd? Of juist niet?
;-)
Ik blijf het een melig liedje vinden, geeft een goede niet te serieuze sfeer!

@Brillie: jij zou in jouw landhuis een enorme kaarsrechte spoorlijn kunnen aanleggen waarvan de trein van de ene kant van de kamer naar de andere kant zelfs op topsnelheid waarschijnlijk uren onderweg is! Maar het hoeft natuurlijk niet, het is maar een hobby!

@René: het is een andere spoorbaan, maar ook hier rijden treinen rond en dus lijkt het allemaal best op elkaar!

@Ad: je vond het mooi? Mooi!

Albert y Mara fotoblog zei

Ik heb moeten glimlachen om deze log. Ruim 20 tot 30 jaar geleden was ik ook net zo bezig zoals jij. Het gaf me toen bevrediging. Nu niet meer. Maar juist daarom vind ik jouw log zo leuk. De teksten tijdens het filmpje zijn nogal kort in beeld. Geeft nuet want om het te lezen zet ik de video even stil.
Tot blogs in het nieuwe spoorjaar treinenvriend. Groeten Albert

suske zei

stoomtreinen zijn nooit afgezaagd.
alleen nu en dan hachelijk.

veel plezier in 2013 en zorg dat je niet ontspoort.

Paul zei

Heerlijk, die stoomtreinen, die omgeving die een nostalgische sfeer uitademt, helemaal mijn ding

FRANK103 zei

@Albert: veel (spoor)plezier in 2013!

@Suske: ik kan daar uiteraard niets tegenin brengen! Beste wensen ook voor 2013!

@Paul: altijd leuk om te horen dat iemand de verhalen op dit blog leuk vindt!