zondag 23 december 2012

Over 103 kadootjes

De visite had niet veel kadotips nodig voor mijn verjaardag.Ook is het waarschijnlijk niet toevallig dat de nadruk daarbij lag op de bekende Duitse bouwserie 103!Neef Erik had zelfs op internet een ervaren Marklin 103 gevonden, als kadootje.Uiteraard heb ik deze lok vandaag op een analoog spoor gezet, onder toeziend oog van Bibbel (Bips voor intimi).Na nauwkeurige controle heeft Bips de lok goedgekeurd!Vanzelfsprekend reed de lok goed, wat kan je anders verwachten van een Marklin lok?Alleen de kap en ramen zijn gehavend, een bekend kwaliteitsprobleem bij deze lok, waar de verf niet wilde hechten op de plastic kap door gebruik van de verkeerde primer.Daar zat maar 1 ding op, opnieuw schilderen!Helaas is bij deze lok de verkeerde kleur gebruikt, een te donkere kleur.Dat is vooral goed te zien als ik de lok naast haar 2 zusjes plaats voor de foto.Er moet dus nog wat gebeuren aan deze lok!Dan vraagt Sjoerd zich af of de Oostenrijkse Taurus de Nederlandse 1631 naar de vitrinekast verdringt,of dat de 1631 de Nederlandse dubbeldekstrein mag blijven trekken?De 1631 hoeft zich geen zorgen te maken mbt de Taurus, want de 103 neemt al regelmatig haar (die van de 1631) plaats in.De beide NS 1200 mogen zich wel druk gaan maken, door de komst van de Taurus en deze 103, en aan de poten van de Piko Portfeeders wordt ook gezaagd (door de HAG BLS Re 4/4 die nog wacht op onderdelen....)Hachelijk?

9 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Ik hoor m'n lief praten zoals jij dat ook over loks en treinen doet. Ik moest even glimlachen, want zonder zijn verhalen is het leven maar saai hier. Ik ga nu lekker genieten van mijn vrijheid. En reuze bedankt voor je lieve reactie.
Groetjes Mara

FRANK103 zei

@Mara: hier hebben ze wel eens genoeg van mijn verhalen hoor ;-)
Vr gr

Frank

www.brillie.nl zei

Ik durf mijn treinbaan niet te laten zien of mijn page. Ik kan er ook geen heikel column er over schrijven. Leuke spullen, en jammer van dat witte beest. Maar goed, niet alles is premdie zeg maar.

Sjoerd zei

Met zoveel vreemd geweld op die baan van jou kun je de mooiste loc uit de geschiedenis van de NS, de 1200 serie, inderdaad beter in de vitrinekast zetten...

Renesmurf zei

Kijk eens aan, net wat je hebben wilde. Veel plezier daarmee, dat zal wel lukken!

suske zei

een reuze Bips die de trein aanvalt. Tij om eens een scenario hierover te bedenken.

prettige feestdagen !

FRANK103 zei

@Brillie: waarom niet? Ook zonder witte harige bips kan jouw spoorbaan de moeite waard zijn!

@Sjoerd: bips doet heel voorzichtig en degelijkje metalen Marklin loks kunnen heus tegen een stootje. Maar ze moeten het afleggen tegen sommige concurrenten!

@René: dat gaat zeker lukken!

@Suske: ik kan geen verhaal bedenken waarbij een witte harige Bips op een spoorbaan ronddwaalt. Jammer dat ik zo weinig creatief ben!

Anoniem zei

Gaan we die twee linker locs overkwasten?

Neef

FRANK103 zei

Hoi neefje, jij gaat NIET door voor de magnetron!
De kap van de nieuwe 103 gaat voorzien worden van een nieuw kleurtje, en ik heb al opgezocht welk kleurtje dit moet worden! Dan de roosters opnieuw spuiten, DB logo er op en de lok nog voorzien van een laagje blanke lak.
Overigens heb ik ook al nieuwe ramen gevonden, ga ik ook zsm bestellen. Met dan een paar mooie sommerfeld panto's erop is deze lok weer als nieuw!