zondag 13 januari 2013

De kantoortuin


Na het geweldige, op eenzame hoogte staande, bericht over de 4 103, zit ik zoals gebruikelijk in een blogdip. (Hieronder: uitzicht vanaf mijn huidige vaste werkplek).Dan moet ik een paar dagen wennen aan het idee dat de berichtgeving niet altijd van die klasse kan zijn. Dan moet ik weer ergens onderaan de ladder beginnen.En dan kom ik op de etage die ze bij ons op kantoor als kantoortuin inrichten. Er moet bezuinigd worden (waarom eigenlijk, de kosten gaan toch voor de baten uit?) en met zo'n 1500 deeltijdwerkers (iedereen werkt bij ons verplicht deeltijd) is het natuurlijk efficiĆ«nter om meerdere mensen van 1 bureau gebruik te laten maken.Dan kan je uiteindelijk met misschien 1200 werkplekken toe. Waaruit natuurlijk een geweldige besparing berekend kan worden. Er zijn wel een paar kanttekeningen.Iedere medewerker heeft wel zijn/haar laptop, en die zijn duurder dan vaste werkstations.Iedere medewerker krijgt een mobiel want vindt iemand maar eens terug in een kantoorgebouw met 1200 werkplekken (met 1200 zit ik waarschijnlijk veel te laag) over meerdere etages.En noodgedwongen gaan we werken met een papierloos kantoor, je kunt immers niet je dossiers onder de arm mee moeten slepen, helaas is onze automatisering daar nog niet geheel voor geschikt.
(Hieronder: er zijn een beperkt aantal kasten voor administratieve medewerkers).En ga maar eens een werkplek zoeken als je wat later op de ochtend begint.Om met de collega's waar je mee samen werkt te kunnen afspreken hebben ze wel alvast een koffie corner ingericht met allerlei koffiespecialiteiten tegen een kleine eigen bijdrage.Het wordt top!

9 opmerkingen:

Gert zei

Geen gratis koffie. Lijkt me toch wel een afknapper na alle aanpassingen die je als werknemer moet ondergaan.

FRANK103 zei

Hoi Gert, koffie uit de automaten blijft gratis, dit is verse koffie uit een speciale automaat.

Sjoerd zei

Bij ons willen ze ook anders gaan werken. Verplicht een dag in de week thuis werken. Niet om kantoorruimte te besparen, maar om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor jonge instromers.

FRANK103 zei

@Sjoerd: bij ons is het ook een stap in het bevorderen van thuiswerken, alleen de automatisering is de komende tijd een beperkende factor.

www.brillie.nl zei

Wat voor een fabriek is dat nu weer? Een sfeer van niets. Daar wil je niet dood gevonden worden.

FRANK103 zei

@Brillie: nee, de sfeer vinden ze niet heel belangrijk

suske zei

ik zou nu en dan eens mijn mobiel uitschakelen zodat niemand me kan vinden tussen die 1200 medewerkers. Dat moet een gevoel van vrijheid geven.

Albert y Mara fotoblog zei

Toen ik deze log las was ik blij dat ik mijn werkzame leven achter me heb gelaten. Mara trouwens ook en we genieten nu in Andalucia waar er geen winterse kou is. Als P&O'er is thuiswerken ook niet het einde. Ik spreek uit ervaring. Saludos Albert

Renesmurf zei

Ik vind die zonsopkomst het mooiste! Nou ja, liever vind ik dat we dan nog op bed moeten liggen., maar qua foto`s schitterend!