zondag 20 januari 2013

Kroko's op dinsdagavond


Afgelopen dinsdagavond werd aan mijn spoorbaan geknutseld.Nou, geknutseld, Ries had Stefan en zijn zoon Ferry meegenomen en neef Erik had zijn nieuwste aanwinst mee, er moest dus vooral gereden worden.Erik heeft sinds een paar maanden de mooie loks herontdekt die in Zwitserland rijden, en had zijn oog vooral laten vallen op de Re 4/4 II.Die kon hij voordelig kopen en kon daarbij direct ook voor een schappelijk bedrag een Ae 6/6 krijgen. Nu had Erik al een groene Zwitserse krokodil, maar zo zag hij laatst op internet een bruine krokodil.Met de groene krokodil van Stefan en mijn 2 krokodillen stonden er dinsdagavond dus 5 krokodillen op mijn zolderbaan.Alleen de krokodil van Stefan is nog analoog, met de spanning op de baan gaat die er als een raket vandoor, een deel van de foto's zijn ook zonder zijn krok.De kenner met goede ogen ziet direct dat de 4 digitale loks toch van elkaar verschillen.In kleur maar ook in details. Een wit streepje in het raam, andere pantografen etc.En dan is er nog de antieke uitvoering met grote lampjes en wordt in 2013 ook een nieuwe uitvoering met geluid uitgebracht. Ik ga dus maar weer een staatslot kopen!Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Het lijkt me een knap dure hobby, maar dat is fotografie ook.

Paul zei

Is echt wel een van de mooiste E-loc's die er bestaat, die krokodil

Renesmurf zei

ja, het groeit maar voort he! Gelukkig is er nog ruimte!

suske zei

een krokodil als locomotief ?
Hachelijk !!!

FRANK103 zei

@Sjoerd: verschil is dat modeltreinen een leven lang mee gaan, en dat het veel lijkt als je het in één keer zou kopen, mar feitelijk komt er maar 1 tot 3 loks bij per jaar.

@Paul: absoluut!

@René: van de 5 waren er 3 op visite, dus uiteindelijk komt er niks bij!

@Suske: ja, een erg bekende lok ook nog eens, die ivm zijn lange snuit krokodil is genoemd!

Albert y Mara zei

Ik ken dat willen hebben en kopen. gelet op het feit dat ik 26 weken per jaar in Spanje vertoef, heb ik de hobby op een laag pitje gezet. Thuis in Holland genoeg volle vitrines met treinen. Spoorse groeten Albert

www.brillie.nl zei

Ik ben gek op de krokodil. Nooit in het echt gezien, maar prachtige machien.

Eisenbahnknotenpunkthinundherschieber zei

Frank, we zijn gemeenschappelijke kennissen van gastheerG. Hij tipte me over dit bericht. Voor een eventuele herhaling van deze avond heb ik een leuke inbreng: 26730 + 39561 + 39562 + 39565. Dan heb je een span van 4x bruin en 4x groen digitaal bestuurbaar. groeten Jeroen.

FRANK103 zei

@Albert: je bent ook 26 weken in Nederland om van de treinen te genieten!

@Brillie: in het verkeershuis in Luzern staat er een.

@Jeroen: ik kom graag jouw kant op met de kroko's en het fototoestel onder de arm. Je kan me mailen op frank-103 at hotmail.com