donderdag 17 januari 2013

Treinen en sneeuw


Treinen en sneeuwis een bijna perfecte combinatie.Tenzij je met de trein moet reizen.Maar voor een halfuurtje foto's makenvind ik het zeer de moeite waard.Minder is dat hier voornamelijk treinstellen rijdenvan het type VIRM (intercity van Alkmaar richting Amsterdam)en SLT (stoptreinen van Uitgeest richting Amsterdam).Dat geeft wat eentonige foto's.Dus heb ik ook een stukje gefietstrichting Busch en Dam.Voor foto's ter hoogte van het fort.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Wat moet dat worden als het eens echt gaat sneeuwen...

Albert y Mara zei

Ik heb net een mail ontvangen dat de treinen vrijdag weer rijden vlg dienstregeling. Je komt dus op tijd op je werk Frank. Spoorse Groeten Albert

suske zei

fietsen in de sneeuw kan wel eens hachelijk zijn, maar de foto's mogen er wezen.

FRANK103 zei

@Sjoerd: dan hoop ik dat je genoeg eten in huis hebt!

@Albert: als de sneeuw de dienstregeling niet stoort, dan verzinnen ze gewoon weer een wisselstoring!

@suske: het fietsen ging goed, ik ga geen foto's maken als dat niet veilig kan!

www.brillie.nl zei

Beetje Heikel, maar al deze trientjes staan wel stil. Eigenlijk een stil leven. Beetje premide.

joop zei

voor als het echt gaat sneeuwen moeten de mensen van de NS maar eens een keer op studie reis naar rusland,japan,nieuwzeeland,canada of de VS.daar weten ze wel raad met sneeuw op de rails,
http://www.youtube.com/watch?v=QenN5DVuLtw

lionel lines fan zei

Mooie foto's Frank,
Nederlandse treinen in de sneeuw zijn op zich ook mooi.
Joop heeft gelijk dat zo'n Amerikaanse roterende sneeuwploeg voor een diesel een veel indrukwekkender plaatje oplevert, maar ja of dat soort hachelijke gebruiken zich laten combineren met bovenleiding en bebouwing op het spoor weet ik ook niet.
Toen ik nog langs de Betuwelijn woonde kon je in de winter met sneeuw de 189 + kolenkarren zo'n sneeuwwervelwind na de trein laten veroorzaken. Een van jou foto's laat iets soortgelijks zien. Dat zijn toch plaatjes.
Groet
Eggo

Renesmurf zei

Ja, ze moeten doorgaan! En de meeste gaan ook gewoon door! Gelukkig maar. Hier helaas zeer weinig sneeuw, maar ach, dat zal vast wel een keer weer komen.

FRANK103 zei

@brillie: voor bewegende foto's moet je bij Harry Potter zijn

@Joop: kan je niet helemaal vergelijken, in de landen waar het echt koud is mag ook veel meer geld uitgegeven worden aan wisselverwarming en is het materiaal ook beter voorbereid op koude, met bijbehorende kosten.

@Eggo: ik had ook meer sneeuw achter de treinen gewild, voor de foto's, maar het zat er hier helaas niet in!

@René: uiteindelijk gaat het door!